Liviu Dragnea pare să aibă zilele numărate atât la şefia PSD cât şi la cârma Camerei Deputaţilor. Mihai Tudose pune piciorul în prag şi îl pune la colţ pe Dragnea, premierul se zvoneşte că s-a aliat cu Iohannis pentru a scăpa de ldierul PSD iar PNL pregăteşte schimbarea lui din funcţia de Preşedinte al Camerei Deptuaţilor.

Final de an tulbure pentru Liviu Dragnea. Premierul Mihai Tudose, după ce a preluat retorica şi discursul celor de la #rezist ale lui Iohannis şi PNL, spunând că trebuie să scape de miniştrii cu „probleme penale” s-a dus marţi, la Palatul Cotroceni pentru „consultări” cu Preşedintele României despre o posibilă remaniere în Guvern. Tudose s-a dus s-i ceară voie lui Iohannis să facă remanieri şid acă va semna pentru noii miniştri.

„Discuţia cu preşedintele Iohannis a fost dacă e dispus să semneze actele săptămâna aceasta şi ce s-a discutat la Varna”, a declarat Mihai Tudose, după şedinţa social democraţilor.

Tudose a refuzat să dea vreun nume de ministru care va fi remaniat. ”Trei cu probleme care crează probleme şi la nivel de percepţie publică şi, în unele situaţii, şi la nivelul Comisiei Europene”, s-a limitat să spună premierul, la Antena 3. Invitat să precizeze dacă înlocuirea unor membri ai cabinetului a fost sugerată de la Bruxelles, Tudose a spus: ”Nu ştiu dacă «sugerat» e cuvântul. Când cineva spune clar un lucru, aia nu-i sugestie, este un mesaj foarte clar.”

În momentul de faţă, în Guvernul Tudose sunt trei miniştri împotriva cărora procurorii au început urmărirea penală sau au cerut Parlamentului să o încuviinţeze. Vicepremierul Sevil Shhaideh a fost pusă sub urmărire penală de către procurorii DNA pentru abuz în serviciu în dosarul „Insula Belina”, dosar în care DNA cere şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene.

Pe de altă parte, pe lista miniştrilor cu probleme de imagine se află Liviu Pop, ministru al Educaţiei şi Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor. Potrivit unor surse politice, pe lista neagră s-ar putea regăsi şi Ilan Laufer, ministrul pentru IMM-uri.

PNL profită de scandalul şi debandada din interiorul PSD şi va propune modificarea Regulamentului pentru a putea strânge de semnături pentru demiterea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„Vom iniţia o modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor, astfel încât să putem iniţia strângerea de semnături pentru propunerea de demitere a preşedintelui Camerei Deputaţilor. La ora actuală, printr-o greşită interpretare a unor decizii ale Curţii Constituţionale, preşedintele Camerei nu poate fi schimbat decât la propunerea liderului grupului care l-a propus ceea ce mi se pare total inadmisibil. Dorim să schimbăm Regulamentul astfel încât fie o treime, fie mai multe grupuri parlamentare să poată să iniţieze demiterea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a domnului Dragnea”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.