După scandalul creat de măsurarea temperaturii clienților la intrarea în magazine, două lanțuri de supermarket, Kaufland și Lidl, au decis să renunțe la termoscanare de frică să nu îşi piardă clienţii.

”Nu se mai ia temperatura la intrarea în magazin. Rugăm clienţii să respecte măsurile de igienă şi distanţare socială atunci când vin la cumpărături”, au transmis reprezentanții Kaufland România.

Şi Lidl a anunțat că a renunțat la măsurarea temperaturii clienților la intrarea în magazin.

Accesul clienților mai este condiționat doar de purtarea măștii de protecție în timp ce-și fac cumpărăturile.

Cei doi soți care au făcut un scandal monstru la Kaufland Ferentari pentru că angajații au vrut să le ia temperatura la intrare, susțin că agentul de la intrare a făcut un act ilegal pentru că nu are dreptul să o termoscaneze. De asemenea, soțul acesteia susține că a fost agresat de polițiștii care au intervenit la fața locului.

Scandalul de la Kaufland Ferentari, în timpul căruia mai mulți polițiști au încătușat doi bărbați care au refuzat “termoscanarea” la intrarea în centrul comercial, a fost regizat de George Adamescu și de soția acestuia, scrie Adevărul.

În urma incidentului, cele trei persoane au fost amendate pentru că au refuzat să se legitimeze, dar şi pentru că au împiedicat intervenţia poliţiştilor.

Direcţia Control Intern din cadrul IGPR a deschis o anchetă în urma scandalului izbucnit în faţa magazinului Kaufland din Bucureşti, după ce trei persoane au refuzat măsurarea temperaturii la intrarea în supermarket. Toţi agenţii care au participat la intervenţie sunt anchetaţi pentru a se stabili dacă a fost respectată procedura.