Vlad Dragoș Aicoboae, Toader Andrei Gontaru, Viviana Iuliana Bejinariu și Ioana Vrînceanu au cucerit duminică, două noi medalii pentru România la Campionatul Mondial de Canotaj de la Plovdiv din Bulgaria.

România a acumulat în două zile, trei medalii de aur la Mondialul de Canotaj din Plovdiv.

Vlad Dragoș Aicoboae și Toader Andrei Gontaru au cucerit duminică medalia de aur la dublu masculin. Românii au terminat cursa în 6 minute, 25 de secunde și 55 sutimi.

„Este un rezultat foarte bun pentru noi, suntem de două ori campioni mondiali pentru că am cucerit aurul și în pereche și în echipajul de patru. A fost foarte greu în această cursă. Vrem să ne calificăm cu barca de patru la Rio”, a declarat Vlad Dragoș Aicoboae.

Argintul a fost câștigat de echipajul din Australia (6 minute, 26 secunde și 79 sutimi), iar bronzul de canoiștii din Serbia (6 minute, 28 secunde și 39 sutimi).

A doua medalie de aur a fost cucerită de echipajul feminin format din Viviana Iuliana Bejinariu și Ioana Vrînceanu. Româncele s-au impus în finala de dublu vâsle feminin cu timpul de 6 min 57 sec 57/100. Podiumul a fost completat de echipajele din Noua Zeelandă (6:58.77) și Olanda (7:00.17).

”Te simți foarte bine să fii campion mondial. A fost o cursă foarte grea întrucât și celelalte echipaje sunt fosrte rapide. A fost o cursă foarte grea, deoarece celelalte echipaje au luptat cot la cot”, a declarat Viviana Iuliana Bejinariu.

La dublu rame masculin, echipajul format din Vlad Dragoș Aicoboae și Toader Andrei Gontaru a fost cronometrat cu timpul de 6 min 25 sec 55/100, devansând Australia (6:26.79) și Serbia (6:28.39).

Viviana Iuliana Bejinariu și Ioana Vrînceanu s-au impus în finala de dublu vâsle feminin cu timpul de 6 min 57 sec 57/100. Podiumul a fost completat de echipajele din Noua Zeelandă (6:58.77) și Olanda (7:00.17).

Prima medalie de aur a fost cucerită sâmbătă la patru rame fără cârmaci masculin de echipajul format din Dumitru Mariuc, Neculai Aniculesei, Dănuț Viorel Rusu și Alexandru Cosmin Macovei.