Importanța aparaturii de laborator nu poate fi contestată, indiferent dacă vorbim de domeniul biologiei, al chimiei, fizicii sau oricare altul. Nivelul dotărilor face într-adevăr diferența între un laborator ce prezintă încredere și unul în care rezultatele cercetărilor sunt puse sub semnul întrebării.

Pentru a dota corespunzător un laborator trebuie cunoscute o serie de criterii. Acestea vor determina dacă vor fi incluse în lista de achiziții autoclave, incubatoare, refractometre sau diverse alte tipuri de aparate. Sfaturile experților în domeniu sunt de urmat în acest caz, motiv pentru care am apelat la specialiștii de la Precisa.ro.

Dotările se aleg în funcție de tipul de laborator

Un detaliu de importanță majoră în alegerea aparaturii și a ustensilelor din dotarea unui laborator este reprezentat de scopul în care va fi utilizat spațiul respectiv.

Dacă va fi cazul unui laborator medical sau de tehnică dentară, va trebui să includă aparatură specifică. În situația în care vorbim despre un laborator de cercetare aferent industriei chimice, alte dispozitive și dotări vor completa spațiul în cauză. Complexitatea domeniului dictează la rândul său diversitatea instrumentarului și a aparaturii utilizate, astfel alegerea dotărilor trebuie să țină cont în primul rând de tipul de laborator.

Calitatea aparaturii – un aspect primordial

Indiferent de tipul laboratorului sau de scopul acestuia, un aspect definitoriu ține de calitatea aparaturii utilizate. Dotările trebuie să treacă astfel testul timpului, să nu se deterioreze foarte ușor și să ofere rezultatele așteptate chiar și în condiții de utilizare intensă.

Un reper în acest sens este chiar Precisa.ro. În cadrul website-ului se regăsesc echipamente și aparatură de laborator cu emblema calității, la prețuri avantajoase. Dovada este chiar colaborarea cu furnizori și brand-uri de renume în domeniul instrumentarului și aparaturii de laborator, dintre care menționăm GFL, HACH LANGE, HANNA INSTRUMENTS, FUNKE GERBER, HETTICH sau RADWAG.

Soluții disponibile în cadrul ofertei Precisa.ro

Pentru ca fiecare laborator să fie dotat corespunzător, specialiștii de la Precisa pun la dispoziția celor interesați o gamă diversificată de produse care poate mulțumi orice preferințe. Printre acestea se numără:

Aparatură de laborator

refractometre-de-laboratorDiversitatea este specificul acestei categorii, în cadrul căreia se regăsesc numeroase aparate, instrumente și dispozitive cu aplicații și funcții diverse. Câteva dintre cele mai cunoscute repere atunci când vine vorba de aparatura de laborator sunt reprezentate de cântare, balanțe, microscoape, refractometre, termometre, prelevatoare de probe, dar și echipamente mai complexe precum incubatoare, autoclave, băi cu ultrasunete sau cuiburi de încălzire.

Aparatură destinată testării materialelor de construcții

Siguranța și rezistența unei construcții este dată într-o mare măsură de calitatea materialelor utilizate. Testarea acestora trebuie realizată corespunzător, iar la Precisa.ro pot fi regăsite soluții în acest sens. Printre cele mai cunoscute se numără aparatura pentru testare agregate, beton, ciment asfalt sau chiar cea pentru testare a solului.

Consumabile de laborator

Au la rândul lor un rol important în lista dotărilor necesare într-un laborator de cercetare. Ca repere pot fi regăsite aici cartușele de extracție, membranele filtrante, hârtia de filtru sau hârtia indicatoare de pH.

Kituri și teste rapide – își găsesc utilitatea în aplicații dintre cele mai diverse. Cu ajutorul lor poate fi testată salinitatea, alcalinitatea sau prezența anumitor microorganisme pe diverse suprafețe. Lista completă a kiturilor și testelor rapide disponibile spre achiziție poate fi regăsită în cadrul site-ului www.precisa.ro.

Materiale didactice

Nu ar putea lipsi din seria produselor specifice unui laborator. Este vorba, în acest caz, despre microscoape didactice, mulaje de diverse tipuri și truse didactice cu utilizări multiple.

Sticlărie și instrumentar de laborator

În această categorie sunt incluse mult prea multe repere pentru a le putea reda în totalitate. Este vorba despre eprubete, pahare Berzelius, clești, cleme și numeroase alte elemente specifice care pot fi regăsite în majoritatea laboratoarelor.

Diversitatea produselor disponibile pe site-ul Precisa permite ca dotarea corespunzătoare a oricărui laborator să poată fi realizată fără prea multă dificultate. Cu accent pe calitate, prin intermediul produselor provenite de la brand-uri recunoscute, Precisa.ro este un furnizor de încredere atunci când vine vorba de aparatură de laborator.