După a făcut furori la Mercedes-Benz New York Fashion Week Fall 2015, designerul român Dorin Negrău a vândut întreaga colecţie „Brides’S – the story continues”  și s-a ales cu o nominalizare la premiile americane CLIO.

După prezentarea din New York, românul are cereri noi pentru ţinutele inspirate din portul tradiţional românesc, care vor trebui livrate până în luna mai, atunci când Dorin Negrău va fi prezent şi la Gala de decernare a premiilor CLIO unde a ajuns să nominalizat după acest succes american!

Designerul Dorin Negrău şi-a prezentat săptămâna trecută în cadrul Mercedes-Benz New York Fashion Week Fall 2015, „Brides’S – the story continues”, inspirată din portul tradiţional românesc din Transilvania. Prezentarea designerului român a fost una de zile mari şi a avut loc în aceeaşi zi cu creaţiile caselor Ralph Lauren, Calvin Klein şi Mark Jacobs. Cântăreaţa Che’Nelle a aşteptat cu nerăbdare să vizioneze colecţia designerului român!

Prezentarea a avut un succes imens, aşa că Negrău se va întoarce acasă fără ţinutele cu care a defilat pe podiumul de la Mercedes-Benz New York Fashion Week, deoarece colecţia „Brides’S – the story continues” a fost rezervată şi vândută imediat după show. Mai mult decât atât, turbanul purtat de mireasa din prezentare – care este de altfel şi soţia celui mai celebru român de pe Wall Street – a făcut furori în rândul ruşilor care au comandat, pentru încept, 1000 de astfel de modele. Negrău a dat deja comandă la atelierul său din ţară pentru mai multe modele de ţinute pe care le-a avut în prezentare, deoarece a avut la New York câteva întâlniri de afaceri benefice care s-au concretizat cu comenzi masive!

Cu ocazia acestui eveniment, am primit şi solicitarea reprezentanţilor Institutului Costumului din New York de a fi prezenţi la show-ul nostru, în vederea participării, respectiv selectării unor piese din colecţia noastră pentru o expoziţie viitoare din cadrul Metropolitan Museum”, a spus Dorin Negrău.

dorin negrau - colectie traditionala transilvania

Designerul prezintă o nouă colecţie eclectică, senzuală, romantică şi incitantă, valorificând sursele inepuizabile de inspiraţie ale costumului tradiţional al femeilor măritate din Transilvania.

Colecţia „Brides’S – the story continues” readuce în atenţie broderiile realizate de femeile din satele de la poalele muntelui unde se află castelul lui Dracula şi unde tehnică acestor creaţii a fost moştenită de la străbunii locului, care le realizau pentru însuşi temutul vampir în semn de temere şi jale. Broderiile s-au perfecţionat în timp şi au devenit emblematice pentru acea zona din România. Totodată, cu această colecţie Negrau a promovat cerceii de argint cu bucăţi de lemn autohton, tratat special pentru această colecţie. Aceşti cercei au fost realizaţi special pentru conceptul prezentării de către artista NOHA Nicolescu.

I-a adus un omagiu lui Constantin Brâncuşi

Dorin Negrau a accesorizat colecţia „Brides’S – the story continues” cu sandale cu toc inspirat din Coloana Infinitului a lui Brâncuşi, pe care le-a realizat împreună cu brandul Mineli, aducându-i astfel  un omagiu părintelui sculpturii moderne, căci atunci când a avut prezentarea s-au celebrat 139 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi.