Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a fost „atacat” de un bărbat care a aruncat înspre el cu steguleţe ruseşti, în timpul sosirii acestuia la Congresul SUA, transmite AFP, iar EFE.

Ryan Clayton, în vârstă de 36 de ani a lansat stegulețele spre președintele SUA strigând „Trump este trădare!”, în timp ce acesta se îndrepta, alături de liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell, către o reuniune cu senatorii republicani pe tema planurilor sale de reformă fiscală.

De ce vorbiți despre reduceri de impozite când ar trebui să vorbim de trădare?„, a întrebat Clayton, potrivit EFE.

După acest incident, Ryan Clayton, rezident în statul Virginia, a fost arestat de Poliția Capitoliului și acuzat de comportament ilegal. Forțele de securitate investighează cum a ajuns Clayton în acel punct din parlament, deoarece era nevoie de o acreditare pentru prezența în respectivul loc.

Conform AFP, bărbatul care a aruncat stegulețele ruse se afla printre jurnaliștii care relatau de la vizita făcută de Trump senatorilor majorității, la reuniunea lor săptămânală. El nu s-a apropiat de liderul american, astfel încât steagurile nu l-au atins pe acesta. Trump și-a continuat imperturbabil drumul.

Ryan Clayton este membru al Organizației Americans Take Action, care militează pentru destituirea celui de-al 45-lea președinte american. El deja împărțise steaguri ruse la o conferință conservatoare în apropiere de Washington.

Mai multe investigații sunt în curs, în Congres și a procurorului special Robert Mueller, asupra ingerințelor Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016.