Skip to content

Dominic Thiem a cucerit în premieră US Open, după o finală de infarct cu Alexander Zverev

Dominic Thiem a reuşit duminică noapte, să devină în premieră campion la US Open. Austriacul a renăscut din propria cenuşă. A fost condus cu 0-2 la seturi, dar a luptat, nu a renunţat şi a câştigat primul să turneu de Grand Slam. 

Dominic Thiem l-a învins în finala US Open 2020 pe Alexander Zverev, după un meci memrabil, terminat în patru ore şi cinci minute, cu scorul de 2-6, 4-6, 6-4, 6-3 7-6 (6).

Victoria este cu atât mai specactuloasă întrucât în setul decisiv, Zverev a condus cu 5-3, însă, copleșit de emoții, n-a reușit să închidă meciul pe propriul serviciu. Austriacul a revenit miraculos în set şi s-a impus în tie-break cu cea de-a treia minge de meci.

S-a întors oarecum roata, din semifinala cu Pablo Carreno Busta când Zverev revenise pentru prima oară în carieră de la 0-2 la seturi.

Finalul partidei a fost cu adevărat dramatic întrucât Thiem a început să acuze probleme medicale. Austriacul s-a confruntat cu crampe și a șchiopătat vizibil în ultimele minute din meci, însă a rezistat eroic și a câștigat tie-break-ul la șase, adjudecându-și primul Grand Slam al carierei, după ce pierduse precedentele trei finale, două la Roland Garros şi una la Australian Open.