Președintele SUA, Donald Trump folosește muncitorii români la complexul hotelier de lux Mar-a-Lago din Palm Beach.

Deși a semnat două ordine de interzicere temporară a imigranților musulmani, transmițând un semnal clar că nu îi plac imigranții în SUA, Trump joacă la două capete.

Potrivit publicaţiei New Yorker aflăm că printre angajaţii sezonieri de la complexul sau hotelier Mar-a-Lago se numară în special cetăţeni din România.

Donald Trump a mers în fiecare weekend la complexul Mar-a-Lago din Palm Beach. Luxoasa vilă cu 118 camere şi arhitectură mediteraneană din Florida, poate deveni Casa Albă de pe timpul iernii.

Jurnaliştii de la New Yorker au semnalat ipocrizia miliardarului american, care critica programul de vize pentru H-1B, utilizat în special de gigantii tehnologici pentru a recruta forţă de muncă specializată şi educată din afara Statelor Unite, inclusiv din România.

Complexul sau hotelier utilizează programul de vize H-2B pentru a recruta forţă de muncă străină şi extrem de ieftină pentru o serie de posturi sezoniere, care necesită muncitori necalificaţi şi deja disponibili în SUA.

Industria ospitalieră susţine că muncitorii americani nu sunt dispuşi să accepte aceste poziţii sezoniere din cauza salariilor extrem de mici, iar cei 64 de spălători de vase, bucătari, grădinari şi menajeri de la Mar-a-Lago sunt recrutaţi in special din Haiti şi România, potrivit protv.md.