Doi români din Buzău au parte de un coşmar. Îşi vor petrece Paştele în spital după ce s-au reinfectat cu coronavirus la doar câteva zile de când fuseseră externaţi din spital.

Cei doi bărbaţi din Buzău au fost declaraţi vindecaţi de coronavirus, iar acum sunt din nou pozitivi. Aceștia au fost reinternați în spital, după ce testele pe care le-au efectuat în a 12-a zi de izolare au arătat că au COVID-19, conform stiridebuzau.ro.

Pe 6 aprilie 2020, conform recomandărilor de la externare, au fost recoltate probe de la doi pacienți care au fost externați în data de 26 martie 2020. Externarea celor doi pacienți s-a făcut în urma recoltării consecutive a două (în cazul primului pacient), respectiv trei probe (la al doilea pacient), ale căror rezultate au fost negative. Rezultatul probelor recoltate pe 6 aprilie celor doi pacienți a sosit pe 7 aprilie 2020 și a fost pozitiv. Cei doi pacienți, unul de 46 de ani și celălalt de 29 de ani, după externare, s-au izolat împreună la același domiciliu, fără a avea alte contacte. Pacienții sunt asimptomatici și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat”, informează Prefectura Buzău.

Până pe 8 aprilie, la nivelul județului Buzău, 13 persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus în timp ce la nivel național, 4.761 de persoane au fost infectate iar 220 au decedat.