Doi polițiști ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au fost reţinuţi, joi, după ce s-a aflat că miercuri au violat pe un câmp, o minoră de 15 ani, fugită dintr-un centru de plasament.

Polițiștii au găsit-o miercuri, pe minoră, într-un parc din Călărași, au recunoscut-o ca fiind fata dată în urmărire generală întrucât în cursul zilei de luni, aceasta fugise din Centrul de Plasament „Sfântul Ştefan” din comuna Perişoru, judeţul Călăraşi.

În loc să o ducă la centrul de plasament, polițiștii au dus-o pe câmp și au violat-o după care au adus-o înapoi în parc. Unde, după câteva ore, altă patrulă de poliție a găsit-o pe minor=, a recunoscută ca fiind fugară și au dus-o la secție.

Minora le-a povestit acestora ce a pățit și polițiștii s-au autosesizat și i-au reținut pe colegii lor violatori.

Cei doi polițiști au fost reținuți în cursul zilei de joi, iar azi urmează să fie duși la Judecătoria Călărași cu propunere de arest preventiv pentru 30 de zile.

Vineri dimineață, cei doi polițiști violatori și-au dat demisia din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași.

Directorul Centrului de plasament, Paul Dragu, susţine că minora a ajuns în acest centru pentru că ar fi avut probleme cu mama sa, iar tatăl acesteia ar fi plecat în Spania.