Doi pacienţi în vârstă de 74 şi 75 de ani, au ars de vii în această dimineaţă, într-un salon al Spitalului de Boli Infecşioae din Ploieşti. Potrivit Şefului DSU, Raed Arafat, în salon, în momentul izbucnirii incendiului, se afla o asistentă medicală care a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului.

Plan Roşu de Intervenţie la Ploieşti. Imediat la faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 desc și 20 ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari.

Incendiul a izbucnit joi dimineaţă la un salon de la parterul spitalul de Boli infecţioase din Ploieşti în jurul orei 4.16 dimineaţa. Două persoane au murit şi aproximativ 20 de pacienți bolnavi de COVID au fost evacuaţi.

Doi bărbaţi în vârstă de 74 şi 75 de ani au murit, iar alți 18 pacienți au fost evacuaţi din secţia COVID de la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti. Din primele informaţii, incendiul ar fi izbucnit chiar de la instalația de oxigen la care erau conectați cei doi pacienți care au murit carbonizați.

Potrivit directorului Serviciul Ambulanța Prahova Mădălin Ipatie, o asistenta care a încercat să ajute ar fi suferit arsuri pe 40% din corp. Pe secția COVID erau 21 de pacienți, 16 dintre ei au fost evacuați, iar 3 pacienți au refuzat transportul la spital.

„Pompierii militari acționează pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiești. Se manifestă la parter pe o suprafață de 20 mp, fără flacără cu degajare de fum. Din primele informații 2 pacienți sunt decedați. La ora 04.36 a fost pus în aplicare Planul Roșu Județean. 20 de pacienți au fost evacuați. La faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spuma, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari“, spune ISU Prahova.

Acest incendiu vine după cel produs în luna noiembrie la Piatra Neamţ, după cel de la Matei Balş din 2021 şi după cel de la Constanţa din urmă cu o lună.