Emoții, pasiune în farfurie și chefi mai încercați ca niciodată, toate au făcut deliciul celei de-a cincea ediții „Chefi la cuțite”. Seara de luni a fost plină de savoare la Antena 1, iar lupta pentru un loc în următoarea etapă a show-ului pare mai strânsă ca oricând. Eusebiu Tuchiluș sau Sebi a deschis seara în forță la „Chefi la cuțite”.

Are 21 de ani, dar performanțe greu de egalat. Tânărul a gătit pentru vedete celebre de la Hollywood, precum Brad Pitt sau Sophia Loren, și a venit în concurs pentru a demonstra juriului că are tot ce îi trebuie pentru a câștiga. A renunțat la job pentru a se prezenta la preselecții, iar jurizarea i-a demonstrat că nu s-a înșelat când a luat această decizie: a plecat acasă cu trei cuțite și încurajările chefilor. Sebi locuiește în Italia și a venit în țară pentru a-și încerca norocul în fața lui Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, dar și pentru a-și urma visul: acela de a-și deschide o fermă. „O să ne batem pentru puștiulică ăsta”, a conchis chef Scărlătescu.

Furdui Silviu are 28 de ani, este chef și a lucrat cu Florin Dumitrescu. Cu toate acestea, juratul nu i-a recunoscut nicio secundă amprenta din farfurie și a fost foarte uimit când l-a văzut intrând în platou. „Sile, ce cauți aici?”, l-a întrebat acesta. Deși mentorul său nu i-a dat cuțitul, chefii Bontea și Scărlătescu l-au trecut mai departe. ”El m-a învățat tot ce știu”, a spus Silviu despre Florin Dumitrescu. Părinții doreau să-l facă medic, dar lui nu i-a plăcut. Și-a deschis un business în piața imobiliară, dar a dat repede faliment. Atunci, mama lui l-a îndreptat către bucătărie, iar acum fiecare farfurie exprimă o părticică din dragostea pe care o poartă mamei lui. Când a fost pus la bătaie un post de bucătar, a ajuns la Chef Dumitrescu care l-a pus să curețe sute de kilograme de legume, să spele 1200 de farfurii singur și să simtă pe pielea lui ce înseamnă munca de bucătar. „Acum bucătăria este religia mea. Îi mulțumesc lui chef Florin pentru ceea ce am ajuns.”

Gabriela Simion este fostă corporatistă, actual blogger în domeniul culinar. Are 38 de ani si este din București. A venit la emisiune în speranța de a-i recuceri pe cei trei chefi, cunostinte mai vechi ale ei. A ales să gătească un ficat de vită marinat. „Am încredere în mine, o să-mi iasă”! Este economist și a lucrat mulți ani în multinaționale, dar de mai bine de un an s-a dedicat pasiunii sale pentru gătit. Are un blog de specialitate și speră că își va putea îndeplini visul de a ajunge un bucătar de renume. După clipe interminabile de emoții, verdictul juraților a fost simplu: a primit trei cuțite și merge mai departe în concurs.

Baleca Mihaela este casnică și a ales să gătească la „Chefi la cuțite” mini torturi cu urdă de capră și ganache de ciocolată neagră. Pe chef Dumitrescu nu l-a convins să-i dea cuțitul, dar chef Scărlătescu s-a hotărât să-i dea o șansă, iar chef Bontea a pus alături al doilea cuțit, care a dus-o în etapa următoare a concursului. Și pentru Bogdan Piță seara a fost cu succes pentru că chefii au decis că merge mai departe. Are 31 de ani și lucrează ca bucătar la un hotel din Brașov. Pentru el, bucătăria este o relaxare. A venit la emisiune cu un preparat inedit: trandafir de biban cu nero di sepia și sos de șofran. Vitalie Ftomovici este corporatist, dar când gătește se detașează de toate. Deși preparatul lui s-a dovedit a fi extrem de iute pentru chef Dumitrescu, Vitalie a avut noroc și când se aștepta mai puțin a primit verdictul de la jurați: merge mai departe. Copleșit de emoții, a simtit nevoia să se așeze pentru că îi tremurau mâinile.

Deliciul serii au fost doi frați îndrăgostiți de bucătărie. Ardeleni cu firea, dar și cu numele, frații Ardelean sunt foarte tineri, dar foarte pasionați de ceea ce fac. Daniel și Andrei sunt frați și, pe lângă faptul că sunt artiști, amândoi iubesc bucătăria. Sunt pasionați de rețete vechi, dar și noi, au experiență în bucătăria de restaurant și, deși au doar 19, respectiv 17 ani, au vrut să arate că merită un loc în competiția de la Antena 1. Daniel a pregătit sarmale cu păsat și cu hribi, o rețetă învățată de la bunica lui de la țară. „Eu făceam mâncare pentru familie. Am învățat fripturi, preparate de bază, încetul cu încetul. Am făcut chestii pe care nu le mâncau nici măcar câinii. Aveam 17 ani când am fost promovat ca bucătar-șef. Pentru a participa la această emisiune a trebuit să-mi dau demisia de la restaurantul la care lucram. Nu puteam să-mi încurc nici patronul, nici echipa și eu doream să-mi îndeplinesc visul de a participa la această competiție”, a spus el și a primit pașaportul pentru următoarea etapă. Fratele lui, Andrei, a ales să prepare un beef Wellington cu trufe și sos de parmesan.  La vederea farfuriilor, chefii au fost foarte încântați. Andrei a mărturisit că visul lui cel mai mare este ca până la vârsta de 20 de ani să devină chef.

            Marți seara la „Chefi la cuțite”, o blondă a pus ochii pe chef Scărlătescu

Show-ul culinar de la Antena 1 continuă și marți, 22 martie, de la 20.30. O studentă la Jurnalism din București, vrea să facă impresie bună și… să fie remarcată de chef Scărlătescu, pe care îl place cel mai mult și în echipa căruia visează să ajungă. În aceeași ediție, o fostă ucenică a lui chef Dumitrescu vine în concurs în speranța că va trece mai departe, iar Lulu, pe numele lui Vaman Manuel, o mai veche cunoștință a lui nea Mărin de la „Poftiți pe la noi!”, face show în platou: vrea să îi cucerească pe jurați cu un plating românesc și le spune că parcă sunt mai frumoși decât la televizor. Cine va merge mai departe, telespectatorii Antena 1 vor afla azi de la 20.30.