Doi baschebalişti americani, Darrel Bowie si Joseph McClain, de la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din Brăila. Sportivii au ajuns de urgenţă la spital cu multiple plăgi. Atacatorii sunt încă în libertate.

Atacul asupra celor doi americani s-a petrecut în jurul orei 1.00. Potrivit primelor informaţii, totul ar fi plecat de la o fată, care a părăsit grupul cu care era și ar fi mers la masa sportivilor. Asta a atras furia celor cu care tânăra venise. În scurt timp, mai mulţi indivizi au tăbărât cu pumnii și piciorele pe baschetbaliști, iar unul dintre aceştia i-a înjunghiat pe Bowie, perforându-i un plămân, și pe McClain cu un cuțit.

A fost solicitată Ambulanța și Poliția. Ulterior, la ‘Music Pub’ a ajuns și Ciprian Țelinoiu, antrenor secund și director sportiv. Toți cei implicați în altercație au fost audiați până în jurul orei 5.00 dimineața.

Starea celor doi sportivi este stabilă, ei fiind internaţi la Terapie Intensivă. Bowie, în vârstă de 24 de ani, este în stare gravă, un plămân fiindu-i perforat, şi ar putea fi transferat la Bucureşti.

Poliţiştii spun că, din primele date, a fost folosit un cuţit şi vizionează imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a vedea câte persoane au fost implicate în conflict.

Ambasada SUA a transmis, duminică, agenţiei News.ro că „a luat cunoştinţă de acest caz şi urmareste îndeaproape incidentul”.

Interlopul Daniel Gabriel Husein, zis și Dasaev, este unul dintre principalii suspecți ai atacului sângeros, susțin surse judiciare citate de publicația debraila.ro.

Dasaev s-a întors în Brăila în urmă cu patru ani, după ce a ispășit mai mulți ani de închisoare pentru proxenetism și viol, ca urmare a unei sendințe date de o instanță din Spania.