Poliţistul pedofil fusese identificat oficial de către colegii săi poliţişti pentru agresiuni sexuale încă din 2016. Au întocmit o fişă de eveniment prin care se propunea chiar încheperea urmăririi penale, interogarea martorilor şi a persoanei vătămate pe care Eugen Stan a încercat să o violeze. Însă totul s-a muşamalizat. Documentul cu pricina a fost prezentat joi, de Oana Stancu la emisiunea Obiectiv de la Antena 3.

Şefii din Poliţie ştiau de comportamentul lui Eugen Stan. Dar toate cercetările s-au oprit şi dosarul băgat la sertar. Antena 3 a prezentat dovada prin care se demonstrează cum poliţistul a fost acoperit de colegii săi. Până în prezent, au fost identificate de anchetatori opt victime ale poliţistului care era alintat de colegii săi poliţişti „violatorul”.

Potrivit procedurilor legale, Nota de eveniment se încomeşte de structura unde e sesizată fapta şi se transmite ierarhic prin aplicaţia informatică SMIEOP.

În cazul evenimentelor deosebie, această notă se trimite la IGPR, Centrul Operaţional şi DGMO.

Nota de eveniment de la Secţia 18 Poliţie din Capitală a fost transmisă prin SMIEOP atât la IGPR cât şi la DGMO şi trebuia prezentată conducerii IGPR. În situaţii în care sunt implicaţi poliţişti, după prezentarea către conducerea IGPR, în raport de rezoluţie, se transmitea prin fax la unitatea unde s-a produs evenimentul pentru măsuri şi era monitorizată de Centrul Operaţional  sau Cabinetul Inspectorului General.

Iată ce scriau poliţiştii în fişa de eveniment întocmită după ce Eugen Stan a fost prins când încerca să violeze o femeie în scara blocului despre care premierul Mihai Tudose declara meircuri seară că „poliţistul era beat şi îşi confundase femeia”. Adică i-a acordat circumstanţe atenuante şi a minimalizat acţiunea poliţistului.

document exploziv pedofildocument exploziv doi