Medicul Monica Pop are curajul să facă dezvăluiri incendiare despre ce se întâmplă în România ca urmare a măsurilor luate de autorităţi în starea de urgenţă. Au închis spitale şi policlinci şi au condamnat la moarte mii de români.

Monica Pop. Șef de secție în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, a declarat la emisiunea Marius Tucă Show că ă mulţi pacienţi au fost condamnaţi la moarte pentru că spitalele au fost închise

„Cei de la conducere nu au înteles că sunt şi alte boli care exista în paralel cu această viroză. Pacienţii trebuie trataţi pentru că boala nu stagnează pentru că este stare de urgenţă. S-au pierdut vieţi. Pacienţii nu au avut unde să se adreseze sau a fost prea târziu”, a spus prof.univ.dr. Monica Pop.

Medicul cere redeschiderea de urgenţă a spitalelor non-COVID pentru ca românii să aibă acces la actul medical.

Nu înteleg de ce nu funcţionează policlinicile şi spitalele, măcar la nivel redus. Personal există, medici există. (…) E o mare problemă , înainte de COVID erau un mil de programări pe zi toate din toate domeniile medicale”, a mai spus medicul.

Monica Pop susţine că măsurile luate de autorităţi au fost mult prea dure, iar prelungirea stării de urgenţă ar fi fost un act iresponsabil, care nu ar ţine cont de nevoile românilor, ci doar de orgolii politice.

Logic nu este (prelungirea stării de urgență – n.r.). Împotriva oamenilor este, neelectoral este. Este vorba doar despre orgolii politice. (…) Cred ca boala există, dar nu este un pericol aşa de mare cum se vorbeşte şi cred că măsurile au fost exagerate. (…) Nu mi se pare normal. Au fost oameni care au stat în carantină doar pentru că veneau dintr-o anumita zonă, fără să aibă nimic”, a mai spus Monica Pop.