DNA a pus sechestru pe conturile socrului lui Sebastian Ghiță. Decizia vine la o săptămână de când Dumitru Cârstea a dezvăluit la tv că Laura Codruţa Kovesi a venit de mai multe ori la petreceri în casa şi în crama ginerelui său.

DNA trece la represalii după ce socrul lui Ghiţă a dezvăluit public faptul că Laura Codruța Kovesi  a fost în cramă din casa fostului deputat. Dumitru Cârstea spune că nu a fost informat nici de bancă nici de DNA de faptul că i s-a pus poprire pe conturi şi din ce motiv. A aflat când a mers la magazin să plătească cu cardul.

Ieri după-amiază, aflându-mă la un magazin, am încercat să plătesc cu cardul, iar vânzătoarea mi-a spus că nu poate fi utilizat acel card. Am fost dimineaţă la bancă şi am aflat cu stupoare că am un sechestru de la DNA. Am formulat o cerere la bamcă să văd despre ce e vorba, nu ştiu ce relaţie este între DNA şi bancă. Au spus că nu pot soluţiona cererea pe loc. Poate după ce am dat acea declaraţie publică prin care confirmam că Kovesi a fost acasă la Ghiţă vor să îmi închidă gura. Dar de ce a venit DNA peste mine? Eu nu am vorbit de instituţie, eu am vorbit de Kovesi”, a declarat socrul lui Sebastian Ghiţă pentru Evenimentul Zilei.

La solicitarea Evenimentului Zilei, DNA a dat un răspuns cu privire la blocarea conturilor socrului lui Sebastian Ghiţă: În legătură cu aspectele menționate de dvs. în solicitare, s-au aplicat dispozițiile art. 249 alin. 4 din Codul de procedură penală (C.P.P.) care prevede, printre altele că “măsurile asigurătorii în vederea confiscării speciale sau confiscării extinse se pot lua asupra bunurilor suspectului sau inculpatului ori ale altor persoane în proprietatea sau posesia cărora se află bunurile ce urmează a fi confiscate”. Aplicarea dispozițiilor sus menționate s-a făcut in considerarea alin. 1 din art. 249 C.P.P. care prevede că “procurorul în cursul urmăririi penale (…) poate lua măsuri asigurătorii, prin ordonanţă pentru a evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor care pot face obiectul confiscării speciale sau al confiscării extinse (…)”. Aplicarea dispozițiilor sus menționate a fost luată ca urmare a notificării primite de la o instituție publică cu atribuții de control, la data de 23.03.2018, în cadrul unui dosar penal. În acest moment, alte informaţii nu pot fi puse la dispoziţie conform art. 12 alin.1 lit. e) din Legea 544/2001.