DNA primește o lovitură devastatoare din partea Curții Constituționale a României. Procurorii DNA au încălcat Constituția României întrucât și-au depășit competențele legale atunci când au demarat anchetarea membrilor Guvernului în cazul emiterii Ordonanței 13.

Judecătorii au admis sesizarea depusă de Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cu privire la existența unui conflict de natură constituțională între DNA și Guvern.

Președintele CCR, Valer Dorneanu a declarat luni, că DNA și-a depășit competențele și că nu avea voie să ancheteze nici legalitatea și nici oportunitatea, sau urgența, care se impunea pentru emiterea Ordonanței 13.

Procurorii DNA au încălcat astfel, în mod grav Constituția României, subminând atât autoritatea Guvernului cât și a CCR.

Se pare că o ”păsărică” i-a ”ciripit” lui Kovesi că CCR va admite contestația lui Tăriceanu, și drept urmare, luni dimineață, DNA s-a debarasat de dosarul penal hotărând clasarea dosarului pentru trafic de influență și trimiterea lui spre anchetă la Parchetul General pe motiv că nu mai este ”competent”.

DNA a comis un abuz de putere atunci când a descins la Ministerul Justiției și când a audiat pe bandă rulantă miniștrii Guvernului Grindeanu.

După această înfrângere usturătoare la CCR, scaunul lui Kovesi se clatină din ce în ce mai tare.