La două zile de la demisia din funcția de primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii DNA.

Piedone a fost adus cu mandat la DNA, unde după mai multe ore de audieri, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au emis ordonanță de reținere pe numele său, pentru 24 de ore.

Fostul primar al Sectorului 4 este acuzat de procurori de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

”În calitate de funcționar public – primar al sectorului 4 București, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, constând în încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 și Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis acordul de funcționare nr. 3909/14.01.2015 și autorizația de funcționare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4 București. Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei Sectorului 4 București, în urma cărora reprezentanții S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., care au putut desfășura activități de alimentație publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei.
De asemenea, pentru a autoriza funcționarea punctului de lucru S.C. COLECTIV CLUB S.R.L, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone a emis cele două acte administrative (acordul de funcționare și autorizația de funcționare) sus menționate, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că S.C. COLECTIV CLUB S.R.L îndeplinea cerințele legale necesare avizării”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Piedone a fost scos încătuşat din sediul DNA, fostul edil a răspuns întrebărilor jurnaliștilor spunând: „Am încredere în justiţie”.

Pe 4 noiembrie, Piedone a demisionat din funcția de primar al Sectorului 4 după ce peste 25,000 de persoane au ieșit în stradă și i-au cerut demisia din cauza tragediei produse pe 30 octombrie în Club Colectiv, unde au murit 32 de persoane.