Sorina Pintea, fost Ministru al Sănătăţii în Guvernul Dăncilă a fost dusă la audieri la DNA, vineri după amiaza. Pe surse se zvoneşte că procurorii ar fi organizat un flagrant la cabinetul său din Spitalul din Baia Mare. În timp ce Adevărul susţine că fostul ministru ar fi fost prins în flagrant când lua mită 120,000 de lei, Antena 3 transmite că „flagrantul” ar fi fost organizat pe holul spitalului şi că Sorina Pintea nu ar fi fost prinsă pânând mâna pe plicul cu bani.

Potrivit Adevărul, fostul Ministru al Sănătăţii a fost prinsă în flagrant vineri, de procurorii DNA luând mită 120.000 lei, în biroul ei din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare.

Procurorii au percheziţionat timp de cel puţin trei ore biroul fostului ministru şi au ridicat mai multe documente. Aceasta ar fi luat mită pentru un contract de achiziţii pentru echipamente medicale care să fie folosite pentru combaterea noului coronavirus.

Flagrantul a avut loc vineri, în jurul orei 15:00. Suspiciunile sunt de luare de mită privind achiziţiile la nivel naţional, de echipamente.  Sorina Pintea ar urma să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Procurorul șef Crin Bologa a confirmat că „Direcția Națională Anticorupție a organizat vineri o acțiune de prindere în flagrant, la Spitalul Județean din Baia Mare, în care este vizat și fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, în legătură cu un contract de achiziții”, potrivit HotNews.ro.

„Este vorba despre un flagrant, care vizează o procedură de achiziţii publice. Acţiunea nu s-a încheiat încă. Persoana vizată va fi adusă la Bucureşti pentru a audieri”, au declarat reprezentanţii biroului de presă al DNA, citați de Stiripesurse.

Antena 3 transmite că defapt „flagrantul” a avut loc pe holul unde se afla biroul Sorinei Pintea. O persoană a intrat în biroul directorului de spital, apoi a ieşit afară şi i-a dat pe hol, unei alte persoane, un plic cu bani, despre care a spus că spunt pentru Sorina Pintea. În acel moment, procurorii au intervenit şi au făcut „flagrantul”.

Dacă Sorina Pintea ar fi fost prinsă în flagrant de procurorii DNA, aceasta era deja reţinută la această oră iar DNA emitea comunicat prin care să anunţe că propune arest preventiv pentru 30 de zile.

Coincidenţă sau nu,  azi, Sorina Pintea şi-a anunţat candidatura la Primăria Municipiului Baia Mare.