Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploiești i-au deschis lui Sebastian Gjiță încă un dosar penal. De astă dată îl acuză de dare de mită și spălare de bani. Drept urmare i-au pus sechestru asigurator pe avere.

DNA îl cercetează în noul dosar al deputatului Sebastian Ghiță și pe Iulian Bădescu, primar al municipiului Ploiești, la data faptelor. Bădescu este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit.

În timp ce Ghiță e acuzat de DNA de dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit și spălare de bani.

De asemenea, procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 14.07.2015, până la data de 11.09.2015, față de inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la organul de urmărire, ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare,
e) să nu se apropie de persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestea.

În cauză, procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpaților Ghiță Sebastian Aurelian și Bădescu Iulian, până la concurența sumei de 3.533.600 lei.