Disney Channel surprinde lumea amețitoare a sportului electronic profesionist urmărit de întreaga lume într-un sitcom intitulat „Viata ca un joc video”, care îl are ca protagonist pe Cameron Boyce („Jessie”, „Descendenții”) și care va avea premiera SÂMBĂTĂ, 19 NOIEMBRIE, la ora 9:00 dimineața pe Disney Channel.

Acest serial relatează aventurile unui puști de 15 ani, jucător profesionist de jocuri video fenomen, care este forțat să se înscrie la o școală publică pentru prima dată și care devine acum nevoit să-și utilizeze perspicacitatea din lumea virtuală a jocurilor pentru a trece peste provocările vieții reale. Joseph Garrett, cunoscut ca Stampy Cat, starul YouTube cu imensă popularitate și fan al jocului Minecraft, va avea o apariție specială în primul episod.

Seria reflectă cultura unică a lumii jocurilor video prin elemente grafice (Game Over și Achievement Unlocked) și secvențe văzute din perspectiva unui gamer care descriu o realitate alternativă de fiecare dată când personajele se confruntă cu o situație dificilă.

Conor, un adolescent carismatic și cool, câștigă popularitate ca „KidFury”, un gamer profesionist care suferă o rană devastatoare la degetul mare fiind astfel nevoit să iasă din lumea fermecătoare a competițiilor profesioniste. După ani întregi în care a fost școlit în circuitul internațional profesionist, el începe liceul pentru prima dată unde întâlnește trei parteneri de joc – Franklin, Wendell și Ashley. Cei trei își unesc forțele pentru a organiza prima ligă de gaming în școala lor și împreună învață că o prietenie de durată construită în lumea reală este mult mai importantă decât acumularea celor mai bune scoruri în universul digital.

În rolurile celor trei prieteni pasionați de jocuri video ai lui Conor sunt Murray Rundus, care îl interpretează pe arogantul, dar simpaticul Wendell, Felix Avitia în rolul lui Franklin, un fan înfocat al jocurilor video și Sophie Reynolds care o interpretează pe neobișnuita și amuzanta Ashley.

În primul episod, Conor încearcă cu disperare să-și obțină înapoi cardul de profesionist, așa că îi recrutează pe noii lui colegi de clasă Franklin, Wendell și Ashley să joace în locul lui. Însă, tentativa lor fără succes de a chiuli de la școală mai devreme pentru a exersa, îi trimite pe cei patru în detenție cu cel mai dur profesor din școală. Echipa trebuie să găsească o cale să scape de detenție înainte ca turneul de jocuri online să înceapă, pentru ca Conor să mai aibă vreo șansă de a se reîntoarce în circuitul profesionist de gaming. Stampy Cat își face o scurtă apariție în acest episod ca prezentatorul turneului profesionist de jocuri video.

Serialul „Viața ca un joc video ” a fost creat de Devin Bunje și Nick Stanton („Zeke & Luther”, „Turbo Fast”), care au colaborat și din rolul de producători executivi.  Jim O’Doherty („Grounded for Life”, „3rd Rock from the Sun”, „Kickin’ It”) este și el producător executiv și scenarist principal al seriei. Această serie este o producție a It’s A Laugh Productions, Inc. și a fost conceput pentru copiii cu vârsta de peste 7 ani.