Chiar și betonul armat are ”nașul” său. Cu ajutorul unui disc diamantat poți tăia betonul armat în momentul în care te apuci de reamenajat locuința. Însă trebuie să ai mare grijă ce tip de disc alegi pentru a fi sigur că nu se strică atunci când vrei să-l folosești și astfel să irosești banii.

Alegerea discului se face în funcție de ce materialul pe care dorești să-l secționezi. Dacă nu te documentezi înainte de a-l cumpăra și nici nu apelezi la specialiști, riști să cumperi disc pentru faianță și tu vrei să secționezi granitul.

Discul este construit în funcție de materialul pe care urmează să-l secționeze.

Spre exemplu, granitul este un material dur şi necesită un disc puternic.

În afară de duritatea și consistența materialului ce urmează să-l secționăm, trebuie să știm și cât de fină vrem să fie tăietura.

Discul segmentat se utilizează pentru efectuarea de tăieturi rapide și este potrivit pentru secționarea cărămidei și pavajelor.

Discul segmentat este agresiv în tăiere, merge rapid şi avansează cu putere în material.

Atunci când vrem să segmentăm de exemplu plăci ce urmează să fie montate pe margine sau în locuri unde nu se observă tăietura întrucât se acoperă, putem utiliza un disc segmentat turbo.

Acest tip de disc este extrem de agresiv și poate tăia chiar şi armătura din beton.

În cazul în care avem nevoie de tăieturi fine spre exemplu plăci care vin montate la locuri unde se observă de la apropiere, vom utiliza discul cu segment continuu.

Discul cu segment continuu oferă cele mai curate tăieturi, cele mai fine margini tăiate.

Discurile cu segmenți diamantați sunt utilizate pentru taiere de beton armat și beton proaspăt.

Discuri diamantate produse de Carbodiam sunt adaptate pentru orice tip de lucrare de tăiere, model sau putere a mașinii de tăiat sau materialelor / elementelor de constructii care trebuie secționate.

Discurile cu segmenți diamantați sunt echipate cu diferite tipuri de segmenți în functie de aplicația pentru care sunt fabricate (pentru taiere si slefuit beton, beton armat, asfalt, ceramica, piatra naturala, marmura, mozaic, granit, gresie portelanata, alte materiale de constructii).

Un astfel de disc poți să-l achiziționezi de la un magazin de discuri diamantate pentru taiere beton.  Magazinul online îți oferă toată gama de discuri de la cele pentru tăiere și slefuirea betonului până la cele pentru gresie, pavaj și faianță.

Dacă nu ştim ce tăiem, riscăm să facem o alegere care nu este optimă. Și asta pentru că diamantul este lipit diferit pe disc.

Pentru un material dur, liantul cu care e lipit diamantul trebuie să fie unul puţin mai moale, să permită uzura liantului în aşa fel încât diamantul uzat să fie înlocuit de diamantul aflat în miezul discului.

Pentru un material abraziv, liantul cu care e lipit diamantul trebuie să fie mai dur, altfel va avea loc o uzură foarte rapidă a discului.

Cantiatea diamantului contează foarte mult: pentru un material moale este suficientă o cantitate mai mică de diamant- deci costuri mai mici; pe când un material dur necesită o densitate de diamant mai mare – automat şi costuri mai mari.

Magazinul online de discuri diamantate deține și un centru profesional prin care efectuează servicii de repastilare carote la un pret avantajos.

Repastilarea se face prin brazare și este compatibilă cu orice diametru sau marcă de carotă diamantată.

Termenele de execuție sunt scurte de o zi sau chiar trei ore atunci când există o urgență.

Calitatea repastilării este garantată, aceasta fiind comparabilă cu cea a carotelor noi.

Așadar apelează la specialiști atunci când vrei să cumperi un disc de diamant pentru a-l utiliza în gospodărie.