Directorul turneului de tenis de la Montreal se spală pe mâini în cazul accidentării româncei Mihaela Buzărnescu. Canadianul a încercat să se apere, în timp ce Elina Svitolina s-a declarat îngrozită de accidentare.
Mihaela Buzărnescu a călcat strâmb în meciul cu Svitolina din turul doi de la Montreal, dar incidentul putea fi evitat dacă arbitrul de scaun dădea curs solicitării româncei de a sterge terenul, udat de ploaie.

Rogers Cup, de la Montreal, a avut parte de incident dramatic. Personajul principal a fost Mihaela Buzărnescu, revelația tenisului românesc și ocupanta locului 20 în clasamentul mondial.

Directorul Rogers Cup susţine că organizatorii nu au nicio vină în cazul accidentării româncei şi că echipa medicală a ajuns repede pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

Personal, nu cred că situaţiile obişnuite necesită o astfel de decizie (n.r.- prezenţa unui medic la fiecare meci). Și în acest caz, nu a durat foarte mult până când trainerul și-a făcut apariția. Am cronometrat, iar acesta a sosit după două minute și 30 de secunde. Nu e deloc un timp rău”, a spus Eugene Lapierre, citat de cbc.ca.

Acesta și-a făcut apariția după minute bune de la incident, iar până atunci Buzărnescu a fost ajutată de Svitolina cu o pungă cu gheață. Accidentarea putea fi evitată dacă arbitrul de scaun ar fi întrerupt meciul, cu trei minute înainte, atunci când bucureșteanca i-a sugerat să pună capăt jocului din cauza ploii.

Până să ajungă echipa medicală, românca a urlat de durere. Elina Svitolina a fost îngrozită de accidentarea româncei.

„A plouat un pic, dar nu cred că din cauza condiţiilor terenului s-a accidentat. Şi-a sucit glezna, nu a alunecat. Am fost şocată să o văd cu asemenea dureri. Nu știam ce să fac pentru a o ajuta. E cea mai gravă accidentare pe care am văzut-o în carieră. Glezna creștea și se înroșea.Îmi este foarte greu să văd jucătoare care se accidentează atât de rău pe teren. Îi doresc lui Miki Buzărnescu o recuperare rapidă. Rămâi puternică!”, a povestit Elina Svitolina.

Până la stabilirea unui diagnostic oficial, există suspiciuni că ar putea fi vorba despre o problemă la ligamente, la glezna dreaptă, iar dacă va fi așa, Buzărnescu ar putea lipsi circa trei săptămâni de pe terenul de tenis.