Director suspendat din funcție pentru că a dezvăluit jaful de la Compania de Drumuri

Director suspendat din funcție pentru că a dezvăluit jaful de la Compania de Drumuri
loading...

Alin Goga, Director adjunct de investiţii al Regionalei din Craiova a CNADNR, a fost suspendat din funcţie după ce a participat la o emisiune la Realitatea TV unde a dat în vileag ilegalităţile de la compania de drumuri.

În România, dacă lucrezi la Compania Naţională de Drumuri şi îndrăzneşti să dezvălui public la tv, ce ilegalităţi şi jafuri se petrec pe banii publici, în loc să fii apreciat şi eventual avansat, eşti suspendat.

După ce la finele lunii iulie a participat la o emisiune la Realitatea TV unde a spus cum se fac contractele de licitaţie în CNADNR şi cum se fură din banii publici, şi a spus că autostrada Sibiu-Orăştie trebuie închisă şi reconstruită, nepermiţând circulaţia în condiţii de siguranţă, Alin Goga a fost suspendat din funcţie.

„Având în vedere că domnul Alin Goga a afirmat că a participat la o şedinţă CTE unde a constatat că «tratăm lucrurile cu superficialitate», că referitor la autostrada Orăştie – Sibiu «nu există rezolvare tehnică în» acest moment, că «s-a făcut o chetă de 250 de mii euro», că «noi suntem cei mai inteligenţi şi cei mai buni, pe unde am ales să construim? Exact pe unde este cel mai prost», că «angajaţii CNADNR vin de acasă cu casa de marcat, scot din priză casa CNADNR-ului şi pleacă acasă cu 8-9.000 ron pe tură», comisia de cercetare disciplinară a solicitat salariatului, ca în data de 28.08.2015 să se prezinte la comisie în vederea probării celor afirmate„, susţine CNADNR.

Goga susţine că tronsonul de autostradă Sibiu-Orăştie trebuie reconstruit şi a vorbit despre ilegalităţi în CNADNR: Vă spun că suntem ca la «Meşterul Manole»: ce am construit şi am plătit: 150 de milioane de euro trebuie să scoatem tot afară şi – am vorbit asta cu profesori universitari, cu absolut toată lumea – în condiţiile în care am ştiut că recepţionăm un lucru defect. A fost o pasivitate. Acum o lună de zile am fost la o altă emisiune şi după patru zile am fost chemat la DNA. Sper ca mâine DNA-ul să fie la CNADNR. Nu poate să rămână aşa. Paroxismul la care s-a ajuns în CNADNR e departe de orice închipuire. 14 miliarde de euro am primit din 2007 până în prezent. Sunt bani care s-au dus şi pe întreţinere, pe investiţii, reabilitări şi avem o reţea care e jalnică, pentru că totul porneşte din interior: 6.000 de oameni şi 10 la sută sunt ingineri de drumuri şi poduri. Acolo doar 10 la sută sunt ingineri de drumuri, într-o companie eminamente tehnică. Sunt regionale care au patru ingineri de drumuri. În condiţiile în care am angajat toate specializările exotice, găsiţi papagali de toate culorile. Fiecare director şi-a angajat toate rudele. Nu este de astăzi, se perpetuează.

Alin Goga afirmă că la nivelul companiei ilegalităţile sunt cunoscute, dar sunt acoperite: Sunt nenumărate exemple şi nenumărate agenţii de control şi încasare pe care le-au verificat domnul Liviu Costache şi domnul Calmus Lucian (directori în CNADNR- n.r.) şi au făcut rapoarte şi au rămas cu rapoartele. În rapoarte se spunea că fenomenul fraudei depăşeşte posibilităţile de stopare ale CNADNR-ului. Şi tu ştii lucrurile astea de ani de zile şi nu faci nimic? Credeţi-mă, nu mă bate gândul decât că există o gravă complicitate şi complicitatea aia nu este pe ochi frumoşi. Nu este că sunt eu prieten cu cineva. Este interes. Te protejez ca să îmi dai ceva.

Într-un interviu pentru gândul Alin Goga, directorul suspendat de CNADNR, întrebat dacă se ia şpagă în companie, a răspuns: Dacă se ia şpagă în CNADNR? Sunt directori care au case mai mari decât Versailles-ul şi au lucrat toată viaţa lor la stat. Mai e o problemă, au gestionat contracte care şi-au mărit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe nişte caiete de sarcini doar la anumite firme, adică erau făcute caiete de sarcini mănuşă, pentru anumite firme.

În 2011, Alin Goga spunea la România te iubesc! despre contractul pentru autostrada Comarnic-Braşov că ar fi presupus o mită de 440 de milioane de euro.

Şi în 2010 Goga ieşea public cu declaraţii tranşante despre lucrările la drumuri, citate de ştirileprotv.ro: „Dacă lumea ar şti în România cum se cheltuiesc banii publici şi cât de prost sunt administraţi ne-ar împuşca ca pe câini, la gard”, spunea Goga în 2010, pornind de la scandalul execuţiei lucrărilor la şoseaua Transalpina.

Alin Goga spune că actualul şef al CNADNR e mai tare ca un ministru, că ştie toate ilegalităţile, dar că nu face nimic: CNADNR are 2 miliarde de euro, Narcis Neaga e mai puternic decât un ministru, îşi bate joc de tot ceea ce aşteaptă oamenii. Sunt acum în Grecia, am trecut graniţa din Bulgaria în Grecia pe la Kulata. Nu am recunoscut, faţă de cum era acum 3-4 ani. Veniţi să vedeţi ce înseamnă planeitate la autostradă. Îmi este ruşine că lucrez în CNADNR când văd ce lucrări, ce rosturi de 2 lei pun (constructorii n.n.), ce planeitate de 2 lei şi colegii mei recepţionează în continuare lucrările ştiind că sunt proaste. Noi râdem de bulgari. Trebuie să ne fie ruşine, am ajuns în urma lor.

Categorii: ȘTIRI

Autor

recentNEWS.ro

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro

Comentarii

 1. ion
  ion 20 august, 2015, 23:04

  Costache – penalul turnător la Securitatea ceaușistă

  1) sunt voci care spun că, după ce a plecat de la Colas și a venit director general la CNADNR, a făcut plăți fără număr către Colas. Întrebat despre acest lucru, a răspuns simplu: „O coincidență”. Informația poate fi verificată simplu: la serviciile de specialitate din CNADNR.
  2) se zvonește că ieșirea lui Costache acum, după ce a fost schimbat din funcție, se datorează unor înțelegeri că s-ar întoarce director general. Să sperăm că tovarășii comuniști, evazioniști, penali etc. rămân acolo unde le este locul și că-și va lua țeapă.
  3) cât de penibil, josnic și meschin să fii ca să scoți în față un bătrânel cu miros de naftalină și plin de molii și să nu ieși în față cu cine stă de fapt în spatele lui „Moș Naftalină”? Moș Naftalină (pe numele real Popovici Ștefan), cu ce te-a păcălit? Cu vreun contract gras?
  4) s-a găsit legătura dintre pensiunea Vila Oana și Andreea și Costache. Una din activitățile secundare ale firmei City Group Invest SRL este „turism intern”. Deci, factura se face pe City Group Invest SRL și banii se încaseaza în contul personal al lui Costache. City Group Invest SRL are 2 sedii secundare în jud. Constanța, adică exact la vilele unde este pensiunea Oana și Andreea.
  City Group Invest SRL mai are următoarele activități: Asamblare și comercializare echipamente de birou (calculatoare, imprimante, fotocopiatoare); Comercializare lubrifianți auto și industriali, anvelope.
  Dacă ar fi legal, este imoral.
  5) toarșu Costache Liviu – fost turnător al securității – directorul de la CNADNR, cercetat oficial de C.N.S.A.S !
  „In urma solicitarii “Romania Press”, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii ( C.N.S.A.S.) a demarat oficial, la 17.02.2011, procedura de verificare a lui Liviu Costache, seful Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (C.N.A.D.N.R.), asa cum rezulta din adresa oficiala Nr.P 1609/11.
  Cu alte cuvinte, seful de la Drumuri va fi supus unei anchete laborioase pentru stabilirea calitatii sale de turnator, informator sau colaborator al fostei Securitati a lui Ceausescu.
  Asa cum ne-au declarat surse din cadrul C.N.S.A.S. este o munca destul de laborioasa si anevoioasa deoarece Costache, l-a aflarea faptului ca i se umbla la dosare, a inceput o ampla actiune de stergere a urmelor din trecutul sau mai apropiat sau mai indepartat.
  Pana la aflarea rezultatelor anchetei C.N.S.A.S., “Romania Press” solicita oficial Doamnei Ministru Anca Boagiu suspendarea imediata din functie a lui Liviu Costache ( n.r. care oricum este numit provizoriu la conducerea Companiei de Drumuri si Autostrazi), asa cum se face in orice tara civilizata, pentru a nu influenta ancheta in ceea ce il priveste.
  Multumim si pe aceasta cale Dlui. Conferentiar Universitar Doctor Virgiliu-Leon ŢÂRĂU, vicepresedinte C.N.S.A.S., pentru sprijinul acordat in aflarea adevarului in acest caz important.
  De asemenea, rugam pe toti cei care detin date si documente din trecutul “glorios” al lui Liviu Costache sa ni le trimita pe adresa de e-mail office@romaniapress.ro, noi garantandu-le confidentialitatea deplina si protectie din partea institutiilor abilitate ale statului care ne sprijina in acest demers jurnalistic.” (sursa: comunicatdepresa.ro)

  Așteptăm cu interes reacția CNSAS și a lui Costache.
  6) Costache face cum nu gândește și vorbește. Una din firmele pe care o deține, City Consulting & Management Group SRL, are procese în instanță pentru circulația fără rovinietă.
  Cine credeți că a circulat? Costache, cel care într-un interviu acordat revistei Mișcarea în anul 2010, în calitatea de director general al CNADNR, răspundea la una din întrebări:
  „Înţeleg că nu sunteţi de acord cu plângerile transportatorilor?
  Ba da, dar nu pot să iau în seamă plângerile celor care nu plătesc. Sunt persoane care nu au dreptul să critice CNADNR şi totuşi o fac. Suntem acuzaţi în necunoştinţă de cauză. Eu nu vorbesc în necunoştiinţă de cauză. Cei care ne critică sunt cei care nu-şi pătesc obligaţiile. A cumpara sau nu rovinieta este o chestiune care ţine de spiritul civic, până la urmă, sau de frică. Se poate verifica. Românii, cum trec în Ungaria, în prima parcare, îşi cumpără rovinietă. La noi nu se întâmplă aşa. Înseamnă cu nu vrem drumuri bune. Trebuie să plătim un preţ pentru asta. Iar preţul pentru rovinieta este mic.” (preluat de pe scalaholding.ro)
  Mesajul este foarte clar: Costache nu și-a cumpărat rovinietă pentru că nu-și dorește drumuri bune. Și vrea să fie director la CNADNR. Rușine!!!
  Dacă ar fi legal, este imoral pentru cineva care se crede Drumar.
  Informațiile le găsiți pe site-uri de specialitate (sursa: termene.ro).
  7) În anul 2010, înainte să vină la CNADNR, Costache a mai fost membru în Comitetul pentru finanțe publice locale din Parlamentul României, prin hotărâre adoptată de Parlament.
  În CV-ul cu care s-a prezentat, Costache a menționat experiența de la firmele personale (care sunt pe pierdere), aptitudini și competențe de te doare mintea. Pe el nu-l doare nimic.

  Reply this comment

Scrie un comentariu

<