Direcția Județeană de Tineret și Sport Iași caută sportivi în școlile din județ

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Iaşi a început selecția de sportivi din rândul elevilor de la școlile din județul Iași.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Iaşi a obţinut avizele necesare de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Instituţia Prefectului – Judeţul Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi.

Ramurile de sport au fost stabilite cu profesorii antrenori de la structurile sportive şcolare – Liceul cu Program Sportiv Iaşi şi Clubul Sportiv Şcolar “Unirea” Iaşi – care participă nemijlocit la derularea fiecărei acţiuni în parte. Sunt stabilite 18 centre de selecţie la care sunt arondate toate şcolile cu ciclu primar şi gimnazial din judeţul Iaşi.

Acțiunea Direcției Județene pentru Sport și Tineret se desfășoară în județul Iași în perioada 25 aprilie – 7 iunie 2015.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Iaşi organizează şi desfăşoară un număr de 20 acţiuni de selecţie în şcolile din mediul rural (13 acţiuni) şi urban (7 acţiuni) pentru următoarele ramuri de sport:

– Atletism 6 acţiuni                 – Judo           2 acţiuni

– Baschet   2 acţiuni                 – Scrimă        2 acţiuni

– Box         2 acţiuni                 – Tir arc        1 acţiune

– Handbal   4 acţiuni                 – Volei          1 acţiune.

Consilierii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iaşi participă fiecare la ramurile de sport pe care le are repartizate. Costurile celor 20 de acţiuni se ridică la peste 10000 lei şi reprezintă: tricouri inscripţionate , diplome, transport, asistenţă medicală şi diurnă. Copiii (fete şi băieţi) selecţionaţi vor fi îndrumaţi spre cele două structuri sportive şcolare.