Implantul dentar este prima soluție la care te gândești atunci când trebuie să înlocuiești un dinte sau o măsea lipsă. Este o soluție eficientă care are la bază o tehnologie avansată și ajunge să înlocuiască dinții pierduți comportându-se și arătând ca un dinte natural. Însă, ce presupune și ce înseamnă procesul de dinți ficși? Cum poți avea o dantură perfectă într-o singură zi? Iată răspunsurile.

Implantul dentar Fast and Fixed și All on 4 reprezintă opțiunea de tratament care presupune inserarea a 6 implanturi dentare pe arcada maxilară și a 4 implanturi la mandibulă într-o singură ședință. Practic, poți beneficia de restaurarea completă a danturii cu dinți ficși în numai o zi. Mai jos îți explicăm punctual ce înseamnă procesul care te ajută să ai o dantură perfectă într-o singură zi.

  • Ce înseamnă implant dentar într-o singură zi

Este important de știut faptul că implantul dentar reprezintă un șurub din titan ce are rol de rădăcină artificială pentru a susține viitorul dinte. Implantul este inserat în osul maxilar sau mandibulă, iar după perioada de vindecare de 4 sau 6 luni, se atașează și noul dintre, respectiv coroana dentară.

Implantul dentar într-o singură zi sau dantură fixă se folosește atunci când unul sau mai mulți dinți lipsesc, iar aceștia se înlocuiesc într-o singură zi în cabinetul medicului specialist, fără a mai aștepta câteva luni de vindecare. Astfel, coroana dentară provizorie este așezată pente implant în aceeași zi.

  • Ce înseamnă Fast and Fixed

Este un sistem de implanturi dentare în care un pacient primește într-o singură zi dantura completă, dinții de sus sau de jos, cu doar 4 implanturi în mandibulă și 6 implanturi în maxilar, reducându-se etape precum adiția osoasă sau sinus lift.

  • Ce înseamnă All on 4/6

Sistemul de implanturi dentare ce este dezvoltat pentru a înlocui într-o singură zi dantura pacientului cu mai puține implanturi decât în mod tradițional. Astfel, în loc de până la 10 implanturi, câte ar fi necesare pe o singură arcadă, sunt folosite doar 4 uneori 6 implanturi în maxilarul superior.

Cum obții dantura perfectă într-o singură zi

Implantul dentar fix se poziționează în osul maxilarului și reprezintă rădăcina artificială pentru un dinte nou, construit în mod special să semene cu restul danturii. Dacă în mod tradițional procedura de inserare a rădăcinii artificiale reprezintă o perioadă mai lungă de timp până se ajunge la rezultatul final, în varianta modernă poți obține un dinte sau o întreagă dantură într-o singură zi.

Practic, se vor insera rădăcinile artificiale și tot în aceeași zi se va fixa și dantura provizorie care arată și se simte ca dinții naturali. Nu există riscul ca dantura provizorie să cadă ori să se desprindă, aceasta nu se detașează pentru curățare și nici nu implică restricții  de la activitățile sociale până când se primește dantura finală.

Proceduri precum Fast and Fixed sau All on 6 se bazează pe tehnologii dentare de top și sunt realizate de producători de talie mondială în soluții de implanturi dentare. Ca orice alt implant dentar, și dinții ficși au nevoie de o îngrijire corespunzătoare a danturii.