Din lumea vacanțelor exotice – de ce preferă românii concediile în Bali?

Printre alegerile de top privind locurile favorite de vacanță din această vară a românilor se numară Bali, un sejur cu această destinație fiind de interes major pentru turiști. Insula zeilor din Indonezia este renumită pentru frumusețile sale naturale îmbietoare, dar și pentru caracterul primitor al localnicilor.

O vacanță reușită cu această destinație este dictată de un cumul de factori, însă în principal un sejur in Bali se poate dovedi un succes cu ajutorul agenției de turism potrivită. Un reper pentru publicul român este Ikaturism, ale cărei oferte pot fi vizualizate de cei interesați pe pagina sa oficială – www.ikaturism.ro. Cât despre motivele pentru care este atât de îndrăgită această destinație, iată câteva atracții care cuceresc iremediabil turiștii care vizitează Bali, Indonezia.

Bali, una dintre principalele atracții turistice ale lumii

Datorită costurilor mult mai accesibile față de anii trecuți, numărul turiștilor români care petrec concediile de vară în Bali este cu totul altul. Ikaturism intră în rândul agențiilor care au favorizat o astfel de schimbare. Magia unei vacanțe exotice în această locație trebuie experimentată măcar o dată în viață și cu atât mai mult de pasionații de călătorii.

De știut! Călătoriile în Bali necesită viză doar dacă timpul petrecut pe teritoriul acesteia depășește 30 de zile. În orice caz, este necesar un pașaport valabil pentru cel puțin 6 luni, respectiv biletul de întoarcere  în țara de proveniență.

Cu o climă plăcută și ploi foarte rare, Bali se întrece prin modalități inedite de distracție și relaxare, mai ales în aer liber.

Unul dintre motivele pentru care românii sunt atrași de ideea unui sejur în Bali îl reprezintă diversitatea modalităților de transport disponibile pentru a vedea împrejurimile. Există desigur servicii locale de taxi, cu prețuri avantajoase, cu toate că interesante sunt experiențele în care deplasarea se realizează cu motociclete sau scutere închiriate, respectiv cu suttle bus-urile ce au tarife fixe și număr limitat de locuri.

În ceea ce privește cazarea, condițiile sunt promițătoare atât în hotelurile și resorturile de lux, cât și în căsuțele din copaci, în domuri ecologice (pentru cei intresați de experiențe unice).

Fără doar și poate, gastronomia locală este un punct de atracție pentru turiștii insulei indoneziene. Se bazează pe varietatea de legume, pe garniturile din orez, pe paste și pe carnea de pui/ pește. Gustul inedit al mâncărurilor realizate pe baza unor rețete autohtone este memorabil, combinând selecții aparte de condimente. Nu lipsesc nici meniurile cu mâncare internațională.

Insula este renumită în rândul consumatorilor de cafea și pentru posibilitatea de a servi Kopi Luwak, o  cafea populară și cea mai scumpă din lume – obținută din boabe digerate de cafea.

În rândul atracțiilor ce vor deveni un interes pentru turiști intră templele celebre, precum Ulun Danu, Taman Ayun și Tanah Lot. Acesta din urmă este popular online, fiind și cel mai fotografiat pentru cadrul natural inedit ce îl înconjoară. Fiecare în parte de fapt se remarcă prin anumite particularități – care sunt acestea rămâne să descopere fiecare călător.

Mai multe despre atracțiile insulei Bali, dar și despre celelalte frumuseți ale locului pot afla cei interesați online. Vezi aici oferte de vacante exotice 2019 cu destinații ca Bali, Indonezia și alege pachetul potrivit.