Din „idioţii” Europei pe motiv de „vaccinare”, am devenit singurii „europeni verzi” din cauza COVID 19

România este singura ţară din Uniunea Europeană aflată în scenariul verde ca urmare a scăderii dramatice a numărului de infectări şi decese cauzate de coronavirus.

Din „Idioţii” care nu se vaccienază am ajuns campioni la imunitate în Europa. În timp ce campionii la vaccinare sunt loviţi de un val uriaş de infectări şi decese de COVID 19.

Conform listei cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, publicată vineri, 10 decembrie, România, alături de Kosovo, sunt singurele țări din Europa care apar ca fiind fără risc epidemiologic.

Concret, incidența pe țară a României este de 1.1 infectări la mia de locuitori, în timp ce Kosovo se află la 0.1.

Vezi aici lista completă cu incidența globală.

Românii, bulgarii și ucrainenii au fost catalogați drept „idioții Europei” de o publicație nemțească, întrucât foarte mulți refuză vaccinarea. Sub titlul „Idiotii Europei: De ce situația corona din Est escaladează masiv”, Hamburger Morgenpost a scris pe 29 octombrie despre ratele mici de vaccinare din România, Bulgaria și Ucraina.

Azi, în România au fost raportate doar 716 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 şi doar 45 de decese.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 8.632 de teste RT-PCR (3.312 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.320 la cerere) și 13.358 de teste rapide antigenice.