Senatorii s-au sucit doar 24 de ore în privinţa graţierii faptelor de corupţie. Din cauza protestelor de miercuri seară, Comisia juridică a exceptat, joi, de la grațiere luarea de mită, traficul de influență, darea de mită și cumpărarea de influență,

La solicitarea senatorului PNL Daniel Fenechiu, Comisia Juridică din Senat a supus la vot eliminarea amendamentelor privind graţierea faptelor de corupţie.

Propunerea a trecut cu cinci voturi pentru (PNL, USR și UDMR) și patru abțineri (PSD).

Miercuri, senatorii juriști votaseră un amendament la proiectul legii pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate prin care se grațiau persoanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență.

Amendamentul a întrunit doar 5 voturi pentru din 11 – trei PSD, unul de la UDMR și unul de la ALDE. Doi senatori PSD nu au votat pentru – Robert Cazanciuc și Adrian-Nicolae Diaconu.

Drept urmare, cei care au fost condamnați pentru abuzuri în serviciu vor rămâne în închisoare sau vor ajunge acolo în cazul în care se află în faza de cercetare penală.

În comisie s-a discutat un alt amendament controversat care vizează includerea pe lista excepțiilor de la grațiere a conflictului de interese.