Procurorii DIICOT, împreună cu Ofițerii Antidrog au reușit o captură record de cocaină neagră. Transportul de droguri,  a cărui valoare e de 4,2 milioane de euro, a fost descoperit la Timișoara.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Direcţia Antidrog au capturat peste 70 kilograme cocaină disimulată în obiecte de mobilier din lemn.

„Suspecţii, un cetăţean venezuelean,   un cetăţean  columbian şi un cetăţean  român au  introdus pe cale maritimă, în România, pe ruta Ecuador-Germania- Portul Constanţa Sud Agigea- Timişoara, cantitatea de peste 70 kg cocaină. Transportul urma să tranziteze România, destinaţia finală fiind Spania. S-a reţinut că drogurile de mare risc erau procurate din Ecuador iar pentru a nu fi depistate  au fost injectate în pereţii interiori ai unor corpuri de mobilă. De asemenea, pentru a disimula drogurile, suspecţii au  schimbat proprietăţile acestora prin prelucrare, obţinând cocaină de culoare neagră”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

Valoarea de piaţă a drogurilor este de 4.200.000 de euro.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au monitorizat activitatea infracţională a suspecţilor  în mod coordonat şi în cooperare cu  Vama Germană, National Crime Agency şi National Police din Marea Britanie precum şi cu autorităţile din Spania.