Jocurile de noroc sunt acele jocuri caracterizate de o serie de reguli specifice, dar unde câștigul se bazează aproape în totalitate pe noroc.

În această categorie sunt incluse și pariurile sportive, chiar dacă acestea necesită mult studiu și timp investit, mai ales din partea celor care vor să facă din aceste jocuri o sursă de venit. Cu toate acestea, specialiștii consideră pariurile sportive ca fiind, mai degrabă, jocuri ce țin de analiză, inspirație și informare.

Un prim argument care susține acest punct de vedere îl reprezintă faptul că pariurile au la bază evenimente sportive desfășurate în timp real, în care desfășurarea și rezultatele pot fi anticipate, în timp ce jocurile de cazino se bazează strict pe un algoritm prestabilit, greu de controlat, cu atât mai puțin anticipat.

De asemenea, există un număr semnificativ de fani ai sporturilor al căror venit este constituit, exclusiv, din profit generat de pariuri sportive. Este bine de menționat faptul că, pentru a-și câștiga existența exclusiv din pariuri sportive, pariorii au investit mult timp, răbdare și, evident, bani pe care nu au reușit să îi înmulțească inițial, datorită lipsei de experiență.

Venituri din pariuri sportive

Pentru a putea trăi exclusiv din pariuri, iubitorii sporturilor trebuie să se informeze constant asupra evenimentelor pe care urmează să parieze. Acest lucru nu înseamnă doar studierea unor cote înaintea meciului propriu-zis, ci și rezultatele meciurilor anterioare, starea și disponibilitatea jucătorilor implicați, programul meciurilor etc.. Prin urmare, un parior trebuie să dedice zilnic timp acestui hobby, astfel încât acesta să genereze venituri consistente. Pe de altă parte, jocurile de noroc nu necesită analize sau informare, ci doar noroc.

Perfecționarea pariorilor se face în timp, experiența fiind esențială în acest domeniu. Nu se poate contesta faptul că multe bilete se pierd pe fondul unor evenimente neprevăzute și surprinzătoare. Totuși, o analiză atentă a pierderilor va dovedi că aceste pierderi sunt rezultatul unei analize incomplete în care anumite aspecte esențiale nu au fost luate în calcul. De exemplu, în cazul meciurilor de fotbal, absența unui jucător poate fi crucială și poate costa victoriei echipei cotată ca și favorită.

În plus, experimentând, pariorii își pot dezvolta abilitățile. Exceptând situațiile neprevăzute, orice bilet pierdut are la bază aceleași motive. După cum este menționat, acestea țin fie de analiza și alegerea defectuoasă a evenimentelor, fie de informarea incompletă sau chiar inexistentă. Cu toate acestea, specialiștii în pariuri sportive vin mereu cu o serie de sfaturi care au rolul unor reguli nescrise. Aceste sfaturi nu garantează câștigul fiecărui bilet, dar cresc șansele de reușită ale pariorilor.

Ce sunt tipsterii?

Pe plan internațional, este recunoscută diferența dintre jocuri de noroc și pariuri sportive. Prin această industrie a apărut și funcția de tipster. Un tipster profesionist are sarcina de a se informa detaliat despre un anumit sport și, folosindu-se de aceste informații, să ofere informații utile care să ajute pariorii să-și aleagă mizele și să le crească șansele de câștig.

Privite ca o sursă de venit pe termen lung, pariurile sportive pot fi avantajoase pentru cei care au răbdarea necesară și pot investi timp în acest hobby. Totuși, trebuie luat în considerare faptul că și pariurile vin la pachet cu o serie de riscuri de care pariorii trebuie să țină cont. Dar cel mai important aspect este bugetul disponibil care nu trebuie depășit în nicio situație, cumpătarea fiind esențială în industria pariurilor sportive.