Celebra senatoare Diana Şoaşoacă a fost exclusă miercuri, din Alianţa pentru Unirea Românilor. La doar două luni de la alegeri, începe să se aleagă praful de revelaţia alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020. Tot azi, a mai fost exclus din AUR şi un deputat condamnat penal pentru loviri şi judecat pentru constituirea unui grup criminal organizat.

Conducerea partidului a decis să o dea afară pe  Diana Șoșoacă  pentru că senatoarea a participat la o petrecere cu lăutari și a transmis totul live pe Facebook, lucru incompatibil cu calitatea sa de senator al României, dar și pentru alte derapaje.

Deputatul AUR, Dan Tanasă, a explicat că decizia a fost luată „la capătul unui lung şir de întâmplări” şi că orice membru al formaţiunii trebuie să respecte statutul partidului precum şi cel de demnitar al statului român.
”Din păcate, vă confirm această informaţie. Nu pot să spun că este o veste foarte bună, însă, din păcate, doamna Şoşoacă nu a înţeles care sunt regulile jocului în momentul în care eşti demnitar al statului român şi este o decizie luată de către forurile de conducere ale partidului. Domnul Tîrziu, domnul Lavric i-au comunicat doamnei Şoşoacă anumite reguli de joc în cadrul Senatului, iar doamna Şoşoacă înţeleg că vrea să joace singură pe terenul dânsei. Un senator al României nu are ce căuta la o paranghelie cu lăutari şi să transmită live pe Facebook. S-au strâns mai multe lucruri. E o decizie luată la capătul unui lung şir de întâmplări în care a transmis că nu e dispusă să respecte cadrul statutar al partidului şi reguli pe care trebuie să le respecte orice demnitar al statului român”, a declarat Dan Tanasă miercuri după-amiază, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Pe lângă senatoarea Diana Șoșoacă, a mai fost exclus un parlamentar al formațiunii care avea probleme penale.

„Doamna Șoșoacă va părăsi toate funcțiile pe care le deținea din postura de parlamentar AUR. Am decis să-l excludem și pe deputatul cu probleme penale. Sunt excluderi, nu sunt parlamentari care au fost cumpărați”, a declarat deputatul AUR  Dan Tanasă, la B1 TV.

Preşedintele AUR Bihor, Mihai Lasca, ales deputat la alegerile parlamentare, a fost condamnat penal pentru loviri şi judecat pentru constituirea unui grup criminal organizat.

Orădeanul în vârstă de 40 ani, patron al unei firme de pază, a fost trimis în judecată într-un dosar al procurorilor DIICOT pentru constituire de grup criminal organizat care avea ca scop racolarea de persoane afro-asiatice aflate în România şi călăuzirea lor în Ungaria.

În rechizitoriul procurorilor DIICOT sunt citate o serie de discuţii telefonice în care Lasca vorbea cu complicii săi despre „oile ălea negre” sau „mieluşeii ăia negri”, care vor veni „în flux normal” şi în număr mare pentru a fi scoase din ţară, având „vreo şaizeci pe stoc, şaptezeci de miei. Şi după aia mai culeg”.