Abuzurile DNA sunt demascate de fostul judecător al Curții Constituționale a României, Toni Greblă. Fostul judecător CCR a dezvăluit că a fost filat și filmat timp de 4 luni, de către procurorii DNA, care i-au montat aparatură audio-video și în baie. Însă la dosarul cauzei nu s-a depus niciun fel de înregistrare video sau audio.

”Noi suntem DNA”, susține Kovesi ca si slogan de campanie. În numele acestui slogan, DNA face tot ce vrea în România. Chiar să înregistreze în baie, un judecător CCR pentru a-l compromite.

Motivul? Judecătorul CCR s-a opus legilor Big Brother care dădea super puteri SRI și DNA. Și cine nu e cu SRI și DNA e împotriva lor și trebuie ”executat”.

Invitat în emisiunea Ediţie Specială de la Antena 3, judecătorul Toni Greblă a povestit cum a început coşmarul său și în ce hal, DNA a comis abuzuri.

Ar trebui să începm cu contextul, în iunie şi septembrie 2014, CCR declara necunostituţională primele legi Big Brother. Legi dorite de SRI şi DNA, în principal. Pe de o parte, au avut o comunicare publică pentru a spune cât de importante sunt aceste legi, pe de altă parte au început presiuni nepermise, declaratii de o agresivitate ieşite din comun făcute de Maior, Coldea, Kovesi, iar mai apoi de Sebastian Ghiţă. În esenţă, acestea prevedeau ca SRI, pe sintagma motive de siguranţă naţională puteau să intre fără mandat în orice sistem informatic al unei persoane juridice sau fizice. Era vorba de o intruziune în viaţa privată, fără mandat, fără să spună ce anume urmăresc. (…)DNA a vernit cu 45 de percheziţii domiciliare şi informatice şi am fost luat de acasă. Se făceau la cercul meu de prieteni şi cunoscuţi. Am fost invitat cu mandat şi cu 200 de metri înainte de a ajunge la DNA au aprins sirenele ptr că acolo era toată presa”, a declarat Toni Greblă.

Timp de patru luni judecătorul a fost monitorizat în cel mai aspru şi intim mod, el şi familia sa

Toni Greblă a mai povestit şi cum judecătorul de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie a decis eliberarea sa, dar şi cum în apartamentul în care locuia a fost instalată aparatură de interceptare în urmă cu patru luni înainte de arestarea sa.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a constatat că nu există nici măcar suspiciunea, motiv pentru care nu este cazul să fie luată nicio măsură preventivă. (…) S-a început urmărirea penală în iunie 2014 împotriva mea, când s-a dat prima lege neconstituţională Big Brother, am fost urmărit penal fără să fiu informat. Tot în iunie 2014, s-au obţinut mandate de interceptare, filmare, fotografiere, până în sept 2014, după cea de-a doua lege Big Brother, s-a obţinut de la ICCJ mandate prin care ofiţerului etnic i s-a permis să intre în locuinţă şi să instaleze aparatură până în ianuarie 2015. Aceasta reprezintă cea mai gravă formă de intruziune. A fost montată aparatură în toate încăperile, inclusiv în baie. În camera de la hotel. Această măsură a fost nejustificată reprezintă un fapt absolut cert, din septembrie 2014-ianuare 2015, nu există nicio probă ptr această perioadă. (…)Timp de patru luni am fost monitorizat în cel mai aspru şi intim mod eu şi familia mea şi acele imagini eu nu ştiu ce s-a întâmplat. Eu am fost în contact cu foarte multă lume în activitatea mea de 38 de ani, am constatat că am fost apreciat de foarte multă lume şi multe peroane au încredere în mine. După întâmplările din 2015, am constatat că aproape nimeni nu crede aproape nimic din acuzaţiile şi măsurile luate împotriva mea şi mă bucur.  Spre exemplu, pe informaţii primite din altă parte, se născocise ideea că eu aş fi fost implicat într-o tentativă de ridicare a unui embargo unilateral asupra importului de produse agro-alimentare pentru Rusia. Din 1990 până azi nu am desf nicio activitate privată. Au constat că noi nu avem nicio interdicţie de a exporta produse agro-alimentare în Federaţia Rusă. Au renunţat la această acuzaţie. Dar în spaţiul public s-a lansat zvonul că aş putea fi spion al Rusiei. Eu care am fost un patriot şi rămân un patriot”, a mai spus fostul judecător CCR.

Judecătorul este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi constituirea unui grup infracţional organizat, potrivit DNA. Greblă ar fi primit materiale electorale pentru campania din 2012, un autoturism BMW şi două rochii de la finul său, omul de afaceri Ion Bîrcină, pentru a interveni în sprijinul firmelor acestuia.