Cine ar fi crezut că Simona Halep este un sportiv de fier, care nu-şi exprimă sentimentele în funcţie de rezultate, mai ales după eşecuri, s-a înşelat. Antrenorul româncei face dezvăluiri incredibile despre Simona Halep.

Darren Cahill a dezvăluit pentru New York Times că este foarte surprins că Simona Halep a reuşit să devină numărul unu mondial.

Sunt surprins că a reușit să devină numărul 1 după începutul de an pe care l-a avut. Din noiembrie/decembrie anul trecut, Simona a avut tendinită patelară (o leziune care afectează tendonul dintre rotulă și tibie) de care nu a putut scăpa. A început anul cu această problemă la genunchi despre care credeam că va fi OK. Dar nu a fost. Așa că anul ei nu prea a fost OK până la turneul de la Miami. Am avut o discuție lungă înainte de Miami, am stabilit că ar putea fi un an de tranziție în care va trebui să ne concetrăm pe diferite aspecte și să continuăm să îmbunătățim prestația Simonei ca atlet și ca jucătoare de tenis și să nu ne preocupăm prea tare pentru drumul către Singapore. Apoi am avut acel mic conflict la Miami, care a fost un alt început. S-au întâmplat multe în primele 4 luni ale lui 2017„, a declarat antrenorul lui Halep.

Darren Cahill spune că după eşecul de la Paris, din finala de la Roland garros, Halep a plăns şi că „i s-a rupt inima de tristeţe”.

 „Faptul că Simona e unde e acum, că a venit la Singapore ca numărul 1 e meritul ei absolut. Da, a câștigat un singur turneu și a fost unul mare, la Madrid, dar a arătat că merită de multe ori. A ajuns în finală la Roma, și-a luxat glezna, 5-2, două break-uri contra Svitolinei în acel prim set al finalei și apoi a ajuns în finala de la Roland Garros. I s-a rupt inima de tristețe la Paris, contra Jelenei Ostapenko. A plâns multe nopți în următoarele luni gândindu-se la acel moment, fiind așa aproape și jucând atât de bine și i-a scăpat totuși printre degete. Dar e meritul ei că după atâtea lovituri a fost capabilă să iasă pe teren și să ajungă iar aproape de numărul 1 și să continue să câștige și să reușească să devină lider mondial. Asta arată că are o forță interioară incredibilă! Simona este mult mai puternică decât crede!„, a mai declarat Darren Cahill.

Pe 22 octombrie la Singapore începe Turneul Campioanelor unde Simona Halep este principala favorită.