Dezinteres total la Craiova la alegerile locale parțiale pentru alegerea noului primar al orașului. Craiovenii au fost total dezinteresați de scrutinul de vot și au absentat în număr covârșitor de mare, la urne.

Situație catastrofală la Craiova. Duminică, 255.782 de craioveni cu drept de vot au fost chemați la urne pentru a-și alege noul primar după ce în decembrie 2016, Lia Olguța Vasilescu a fost aleasă senator și a demisionat de la primărie.

173 de secții de votare și-au deschis porțile duminică la ora 7 dimineața, pentru ca cetățenii cu drept de vot să-și aleagă noul primar.

Opt candidați s-au înscris în cursa electorală pentru Primăria Craiova: Sorin Preda Nica – PNR, Lucian-Bernd Săuleanu (ex-PNL) – independent, Mihail Genoiu – PSD, Mario Ovidiu Oprea – PNL, Dumitru Călina – PMP, Emil Mladin (susținut de PNȚCD și UPSC) – independent, Anișoara Stănculescu (susținută de PRM) – ALDE, Adrian Prisnel – USR.

Însă, craiovenii au preferat să nu vină la vot. Doar 18,57% dintre craiovenii cu drept de vot, adică 47.504 de persoane au mers să-și voteze noul primar. O prezență catastrofală de mică ceea ce denotă lehamitea craiovenilor față de politicieni și noul primar.

Craiovenii au boicotat efectiv scrutinul electoral transmițând un mesaj clar actualei clase politice: NU VĂ MAI VREM!!!