Simona Halep a încasat miercuri, o înfrângere usturătoare în turul doi la Roland Garros, de la croata Mirjana Lucic, cea care în 2014 a eliminat-o în turul trei la US Open.

Coșmarul din turul trei de la US Open 2014 s-a repetat azi, în turul doi la Roland Garros. Semn că înfrângerea din 2014 nu a fost întâmplătoare.

Simona Halep, cap de serie numărul trei la Roland Garros, și cotată de specialiști ca principală favorită la câștigarea trofeului, a dezamăgit crunt în turul doi.

Românca a încasat o înfrângere uriașă, de la croata de 33 de ani care a reușit un meci fantastic. În timp ce românca a fost inexistentă pe teren.

După o oră și 11 minute de joc, croata a executat-o pe româncă, în două seturi, scor 7-5, 6-1.

Eliminarea prematură de la Roland Garros, o costă enorm pe Simona Halep. Românca pierde 1230 de puncte WTA, întrucât în 2014 a jucat finala pierdută în fața rusoaicei Maria Sharapova.

Astfel, că după încheierea turneului de tenis de la Roland Garros, Halep pierde locul trei mondial, având șanse să ajungă până pe locul 5.

Este cea mai mare înfrângere din 2015, încasată de Simona Halep, și a doua ca importanță, după cea din primul tur de la Mastersul de la Madrid.

Înfrângerea de azi ridică multe semne de întrebare cu privire la jocul româncei și este semn că Simona Halep intră într-un proces de regres în 2015.

Tot azi, și Alexandra Dulgheru a fost eliminată în turul doi la simplu feminin la Roland Garros, de Alize Cornet, scor 2-6, 5-7.