Elena Udrea primește o lovitură devastatoare din partea românilor. Potrivit unui sondaj de opinie realizat de institutul Avangarde, 71% dintre români cred că Elena Udrea este vinovată de faptele de care este acuzată de procurorii DNA.

Aflată în stare de arest preventiv în dosarul Gala Bute, unde este acuzată de trei fapte de luare de mită, Elena Udrea primește o lovitură mortală din partea românilor.

Potrivit unul sondaj de opinie realizat de Avangarde și prezentat duminică seară la emisiunea ”Sinteza Zilei” de la Antena 3, 71% dintre români spun că Elena Udrea se face vinovată de faptele de care este acuzată de DNA.

Doar 8% dintre români mai au încredere în prezent în deputatul Elena Udrea, care în noiembrie 2014 se bucura de încrederea a 20% dintre români.

Potrivit aceluiași sondaj de opinie, 71% dintre români spun că Băsescu l-a băgat la închisoare pe Dan Voiculescu. Fostul președinte al României se mai bucură de încrederea a 15% dintre români, în timp ce actualul președinte, Klaus Iohannis are cea mai mare încredere în rândul populației, 75%.

Pe locul doi în topul încrederii românilor se află medicul Raed Arafat, 72%, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi se bucură de încrederea a 51% dintre români. În timp ce Patriarhul Daniel se bucură de încrederea a 50% din români.

Călin Popescu Tăriceanu, șeful Senatului se bucură de încrederea a 44% dintre români, în timp ce în premierul ponta au încredere doar 40% din români.

Criza generată de creditele în franci elvețieni, au dus la prăbușirea guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Doar 43% din români mai au încredere în guvernator.

În timp ce Traian Băsescu se mai bucură de încrederea a 15% din români iar Elena Udrea are un procent de încredere de doar 8%.

Când vine vorba de instituții, pompierii se bucură de cea mai mare încredere în rândul românilor, 91%, fiind urmați de Armată  – 83%, școală 75%, Biserică – 73%, Președenție – 70%, DNA – 69%, SRI -59%, iar presa 58%.

La coada clasamentului încrederii românilor se află BNR cu 43%, Guvernul cu 38%, Parlamentul cu 20% și partidele politice cu 19%.

Gabriela Szabo Ministru al Tineretului și Sportului se bucură de cea mai mare notorietate în rândul românilor, fiind urmată de Ministru Apărării Mircea Dușa – 28%, Ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu – 26% și Ministrul Finanțelor Darius Vâlcov – 20%.

Dacă mâine ar avea loc alegeri parlamentare PNL ar lua 40% din voturi, PSD-UNPR-PC – 37%, PLR -5%, UDMR -5%, PRM 4-%, PMP – 3% și PPDD-3%.