Mai sunt doar câteva ore până la debutul meciului Simonei Halep de la Australian Open din optimi de finală, iar veştile care vin de la Melbourne nu sunt dintre cele mai bune. Accidentarea din primul meci plus efortul uriaş făcut în meciul dramatic cu Lauren Davis, au afectat-o grav pe româncă.

Simona Halep, principală favorită la Australian Open se află într-o situaţie dificilă înaintea meciului de luni dimineaţă. Românca este incertă pentru meci.

Luni dimineaţă, de la ora 08.00, ora României, ar trebui să joace împotriva japonezei Naomi Osaka, în turul IV de la Australian Open.

Darren Cahill, antrenorul româncei, a oferit cele mai recente detalii despre starea de sănătate a lui Halep. Antrenorul a lăsat să se înţeleagă faptul că sportiva noastră nu se află în niciun caz la parametri fizici optimi.

„În acest moment, totul este o necunoscută. Există mult Voltaren şi foarte multe calmante în organismul său… Simplul fapt că a avut curaj, că a intrat pe teren cu aceasta gleznă şubrezită demonstrează că este o fată puternică. va trebui să lucrăm mult la recuperare”, a spus Cahill pentru Channel 7.

Halep a recunoscut că sunt şanse minime să fie aproape de 100% la următorul meci: „Glezna este inflamată, simt dureri! Nu sunt recuperată. Este imposibil să mă recuperez! Cu siguranţa voi intra pe teren, dar nu ştiu cum va fi”.

Simona Halep şi-a luxat glezna în partida cu Destanee Aiava, din primul tur, iar apoi a avut parte de un meci epuizant în turul III cu Lauren Davis, pe care l-a câştigat cu 15-13 în decisiv.