Sunt elemente esentiale pe axa carora se invarte intreaga noastra atentie, intregul nostru efort. Sanatate, ca-i mai buna decat toate este o urare bine cunoscuta si cat se poate de adevarata si pertinenta. Banii sunt doriti fara doar si poate si atat de necesari traiului nostru. Cautam sa obtinem un salariu bun, iar cand vine vorba de celelalte aspecte ale jobului ne dorim sa avem un mediu placut, colegi prietenosi, sa ne simtim motivati. Cum se vad in zilele noastre aceste elemente esentiale ale vietii: sanatate, bani, job?

Sanatate

Poate ca nu suntem cei mai buni prieteni cu vizita la doctor, insa facem eforturi zi de zi pentru a avea un stil de viata sanatos. Mici gesturi in acest sens sunt: inlocuirea cafelei cu ceaiul, mai mult mers pe jos, un consum mai mare de fructe si legume, optarea pentru alimente bio, atentia acordata consumului de suplimente alimentare. Acestea din urma completeaza aportul de nutrienti necesari in alimentatia zilnica.

Rezultatele unui studiu realizat de GFK Romania ale carui concluzii au fost emise intr-un comunicat de presa din data de 14 ianuarie 2015 arata ca 7 din 10 romani identifica stilul de viata sanatos cu consumul de fructe si de legume si aproape jumatate cu alimentele naturale, cat mai putin procesate.

Bani

Romanii se folosesc de credite. Asadar, fie ca isi doresc sa cumpere un apartament, o masina sau poate chiar un produs electrocasnic, acceseaza creditele. Astfel, daca vor sa isi ia un smart tv, apeleaza la un credit rapid doar cu buletinul sau la cardul de cumparaturi.

Educatia financiara este un aspect important pe care incepe sa se puna tot mai mult accent si in tara noastra. Este important sa stii sa economisesti bani, sa ai un buget personal, sa ai o monitorizare permanenta a veniturilor si a cheltuielilor tale. Internet banking-ul pentru a verifica banii disponibili, este un real avantaj in zilele noastre.

Accesarea unui credit, ca de exemplu pentru achizitia unei case, este un lucru pe care este necesar sa il faci cu o analiza prealabila cat se poate de temeinica. De exemplu, care sunt diferentele intre creditul pentru Prima Casa, creditul ipotecar sau cel imobiliar? Este important copiii nostri sa primeasca din timp cunostinte financiare.

Job

Acest subiect implica pe langa factorul salariu si o serie de alte elemente motivatoare precum traininguri, teambuildinguri, un program flexibil pe care angajatorii incep sa le constientizeze cu pasi mai mari sau mai mici.

Tehnologia pusa la dispozitia angajatilor incepe sa ia si ea avant. Traim intr-o lume a vitezei, astfel ca un program de contabilitate si gestiune va aduce un aport de eficienta pentru angajat. Tot in acest sens, arhiva fizica devine una electronica, prin urmare diferite software-uri sunt menite sa ajute in domeniul financiar si contabil, al gestionarii bazelor de date, al comunicarii interne sau cu clientii, al managementului resurselor umane s.a. Munca angajatilor este in felul acesta mult simplificata. Ca orice lucru nou, intervin si barierele psihologice.

Tendintele se schimba, evoluam si invatam sa ne imbunatatim actiunile, astfel incat sa avem de castigat cat mai multe avantaje.

Sursa foto: Pexels.com