Despacito a devenit prima piesă din lume care depășește două miliarde de vizualizări pe youtube. Artistul portorican Luis Fonsi a dat astfel o mega lovitură pe plan mondial cu această melodie care a creat deja isterie și în România.

În doar șase luni de la lansare, Despacito a sărit de două miliarde de vizualizări. Piesa e un adevărat fenomen și este auzită peste tot în lume, la radio, tv, în mașină, la petreceri și în sueprmarket-uri.

Despacito a devenit prima piesă „latino” în limba spaniolă care se clasează pe primul loc în lista celor mai ascultate piese difuzate de Spotify, principală platformă audio ‘streaming’ din lume, relatează joi EFE.

Între meme-uri şi replay-uri infinite în cluburi şi la radio, piesa „Despacito” a lui Luis Fonsi & Daddy Yankee este cea mai virală melodie din ultimii ani.

Succesul neașteptat al piesei l-a făcut pe celebrul Justin Bieber să facă un remix la piesă, fapt ce a dus la o explozie a piesei care doboară record după record.

Justin Bieber cântă noua versiune alături de cantautorul Luis Fonsi şi de compatriotul său Daddy Yankee.

Deja a ajuns la aproape un miliard de vizualizări pe YouTube şi capătă un nou boost de popularitate printr-un remix care îl include pe Justin Bieber.

Varianta nouă are cel mai bun debut pe YouTube în 2017, ajungând la 37 de milioane de vizualizări în doar 2 zile şi jumătate. Justin Bieber a cântat melodia live cu Luis Fonsi în Puerto Rico, în cadrul unui concert pe 18 aprilie. Fonsi este de origine din Puerto Rico, deci a fost primit cu braţele deschise de public.

Remixul păstrează beat-ul original şi ne aduce o surpriză: Bieber cântă în limba spaniolă pentru prima oară versurile sale.

„Despacito” în varianta originală se află pe locul 1 în topul Billboard Hot Latin Songs de 11 săptămâni consecutive şi nu dă semne că ar ceda poziţia. În Billboard Hot 100 se afla pe locul 48 acest single.

Deşi versiunea lui Justin Bieber a hitului „Despacito” l-a propulsat pe primul loc în topurile muzicale ale lumii, relaţia cântăreţului canadian cu acest cântec este mai degrabă una de ură decât de dragoste, notează online ziarul spaniol ABC.

Prima interpretare a lui Justin Bieber a acestui cântec în compania cantautorului Luis Fonsi a fost deja marcată de polemică. La concertul său din Puerto Rico, starul canadian l-a invitat pe Fonsi pe scenă pentru a cânta împreună câteva versuri, după care i-a cerut brusc să plece, spre marea nemulţumire a fanilor portoricani.

Deşi Justin a avut curajul să cânte câteva versuri în spaniolă, refuzul său de a interpreta această piesă la cererea publicului duce cu gândul la faptul că nu ştie cuvintele, cum el însuşi a recunoscut într-o ocazie.

În urmă cu o săptămână la New York, Justin a uitat cuvintele şi s-a limitat să fredoneze ritmul şi să continue apoi cu „la la la” pentru a salva situaţia. Totuşi momentul cel mai tensionat a avut loc în cadrul recitalului său de la Summerburst Festival din Stockholm, când pe scenă „a plouat” cu tot felul de obiecte.

În timp ce publicul exaltat îi cerea să interpreteze, ceea ce este considerat hitul verii, Bieber a recunoscut că nu poate să cânte „Despacito”, pentru că „pur şi simplu nu ştie cuvintele”. În acel moment mulţimea s-a înfuriat şi a început să arunce pe scenă cu tot felul de lucruri, obligându-l pe Justin Bieber să eschiveze loviturile.

Grație acestei piese Despacito care în traducere înseamnă ”mișcă-te încetișor”, Luis Fonsi a devenit cunoscut în toată lumea, fiind invitat în Franța, Spania, Italia, Portugalia pentru a cânta celebra peisă care l-a umplut de bani.

Azi, 21 iunie 2017, videoclipul piesei Despacito are 2.089.072.229 de vizionări pe youtube.