Electricitatea dintr-o casă este mai mult decât doar o chestiune de comoditate – este o necesitate. Când un proprietar de locuință întâmpină probleme electrice, acesta se confruntă cu o rețea complexă de fire, cu sarcini periculoase și cu riscul de a bâjbâi (literalmente)  în întuneric. 

Diagnosticarea problemelor electrice în jurul casei poate fi dificilă și, în majoritatea cazurilor, doar un electrician autorizat te poate scuti de probleme. Cablurile trec prin întreaga proprietate sau chiar au performanțe electrice inconsistente.

O cameră se poate lumina perfect cu o simplă apăsare a întrerupătorului, în timp ce alte camere au întrerupătoare distruse sau o serie de probleme comune de cablare. Dacă ai probleme electrice în casa ta – nu vă fă griji. Șansele sunt că ai aceleași defecte electrice în casa ta ca și alte milioane de oameni.

Ai probleme cu întrerupătorul

Un întrerupător la un tablou electric apartament este prima apărare împotriva daunelor cauzate de suprasarcini sau scurtcircuite. Întrerupătorul este conceput pentru a întrerupe fluxul de curent. Un întrerupător automat care se declanșează în mod constant nu este doar o problemă în sine, ci și un indicator al altor probleme electrice din casă.

Dacă utilizezi mai multe dispozitive mari în același timp, cantitatea de curent care trece poate ocoli o capacitate sigură și poate declanșa întrerupătorul .

Când știi că nu este ziua de lucru și nu folosești multe aparaturi consumatoare de curent sau nu există vreun alt factor evident care îți supraîncarcă în mod obișnuit sistemul electric , este timpul să ceri unui electrician autorizat să îți examineze casa pentru semne de cabluri slabe, defecte la sol și alte probleme electrice mai complexe.

Nivelul de tensiune electrică oscilează frecvent

În ciuda definițiilor lor contradictorii, supratensiunile sunt strâns legate de defecțiunile și scăderile de energie electrică. O supratensiune apare atunci când există un vârf de încărcare pe liniile electrice care mărește curentul la prizele electrice ale casei. Supratensiunile determină adesea oprirea rapidă a dispozitivelor precum televizoarele.

Expunerea repetată la supratensiune poate deteriora aparatele electronice și le poate scurta drastic durata de viață. Uneori, supratensiunile nu pot fi prevenite, deoarece sunt cauzate de trăsnet, alunecări de electricitate sau linii electrice deteriorate. Utilizează dispozitive de protecție împotriva supratensiunii pentru a-ți proteja dispozitivele de daunele cauzate de supratensiuni. Dacă dispozitivele tale sunt încă supraîncărcate în mod regulat, cere unui electrician să investigheze și să rezolve problema.

Casa ta are puține prize electrice sau nu funcționează

Dacă nu ai prize de curent acasă, problema este mai mare decât dacă poți sau nu să îți încarci telefonul și să îl utilizezi de pe canapea în același timp. Lipsa prizelor electrice poate suprasolicita prizele electrice existente și poate declanșa rapid circuitele. Casele care nu au suficiente prize electrice pentru a satisface nevoile proprietarului pot duce la o dependență periculoasă de cablurile prelungitoare și la o probabilitate crescută de supratensiuni frecvente de energie.

Nu manipula prizele care nu par să funcționeze. Când o priză a încetat să mai meargă, înseamnă că la un moment dat fie s-a ars, fie a devenit victima cablurilor defecte . În orice caz, forțarea unei prize „moarte” poate declanșa un incendiu și îți poate deteriora grav casa.

În afară de potențialul lor pericol de siguranță , prizele electrice moarte prezintă aceleași probleme de utilizare ca prizele electrice rare – proprietarii vor încerca să compenseze acest lucru prin supraîncărcarea prizelor electrice de lucru. Nu îți pune în pericol locuința sau sistemul electric. Poți, de asemenea, să îți repari prizele cu ajutorul unui electrician.

Cu toate acestea, ar fi mai bine să contactezi un electrician autorizat. După ce îl vei contacta, direct pe el sau firma unde este angajat, aceasta va trimite imediat persoana potrivită pentru a te ajuta. Acești tehnicieni sunt certificați și instruiți și au suficientă experiență pentru a se ocupa de toate problemele tale de natură electrică. Ei se ocupă profesional de orice problemă electrică. De asemenea, sunt foarte prietenoși. În plus, electricienii sunt disponibili non-stop. Din acest motiv, nu ezita să îi contactezi ori de câte ori ai nevoie de ajutor.