Mascații au descins miercuri la Centrul Regional de Transfuzii de Sânge de la Craiova. Anchetatorii spun că medicii de la centrul de transfuzii, vindeau sânge pe bani grei.

Mascații, însoțiți de un procuror de caz, au descins miercuri la Centrul de Transfuzii, pentru percheziții. Au fost emise mandate de aducere pe numele mai multor angajați ai centrului medical.

Potrivit primelor informaţii, ofiţerii au surprins în flagrant o tranzacţie între un medic şi o asistentă de la centru şi un ofiţer DGA sub acoperire.

Descinderile de la Centrul de Transfuzii Regionale din Craiova vine la două săptămâni de la decesul a două persoane care au primit transfuzii de sânge la Clinica de Hematologie din Craiova. Conducerea Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova.

Doctorul Nicolae Bacalbașa a afirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că poate fi vorba despre o simplă coincidență nefericită, însă a admis că acest caz ”seamănă” a fi rezultatul unei greșeli omenești.

Surse din interiorul spitalului spun că cei doi pacienți ar fi murit din cauza unui infarct, respectiv a unui stop cardiac. Este foarte posibil ca sângele transfuzat să fi fost păstrat în condiţii improprii, susțin aceleasi surse.

Purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ştefan Popescu, a declarat că șase din cei doisprezece pacienți, care au primit transfuzii de sânge în cursul zilei de vineri, au prezentat reacții adverse, pentru doi dintre ei acestea fiind fatale.

„Conducerea Spitalului Municipal ‘Filantropia’ a sesizat sâmbătă Secţia 1 de poliţie din Craiova cu privire la faptul că doi pacienţi ai spitalului ar fi decedat în condiţii suspecte în noapte de vineri spre sâmbătă. Conform procedurii, poliţiştii de la Secţia 1 au întocmit dosar penal pentru moarte suspectă. Cele două cadavre au fost depuse la morga spitalului şi urmează ca medicii legişti să se pronunţe cu privire la cauza decesului şi în funcţie de concluziile medicilor specialişti să se dispună în continuare cercetări de către procurorul care supraveghează cercetarea penală a Secţiei 1”, a declarat luni, Amelia Barbu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj, citat de Agerpres.

O femeie de 81 de ani şi un bărbat de 67 de ani, ambii pacienţi ai Spitalului „Filantropia”, ar fi pacienţii decedaţi în urma transfuziilor care le-au fost făcute la spital. Corpurile neînsufleţite ale celor doi pacienţi au fost depuse la morga spitalului unde urmează să se efectueze necropsia.