Demisia este adesea un pas necesar în evoluția profesională a unei persoane. Însă, redactarea unei cereri de demisie poate fi un proces delicat. Iată cum să abordați acest pas important în trei situații diferite:

1. Situația: Avansare în Altă Companie

Cerere Demisie în Cazul Oferirii unei Oportunități Mai Bune:

Stimate [Numele Șefului sau Responsabilului HR],

Prin prezenta, vă adresez această cerere de demisie, începând cu data de [data efectivă a demisiei], pentru a accepta o oportunitate profesională mai avantajoasă la [Numele Noii Companii].

Am fost onorat să fac parte din echipa [Numele Actualului Loc de Muncă] și să contribui la proiectele și realizările noastre comune. Sunt recunoscător pentru sprijinul oferit și pentru oportunitățile de creștere profesională pe care le-am avut aici.

Sper că vom menține legăturile și mă bucur de posibilitatea de a colabora în viitor.

Cu respect,

[Numele Tău]

2. Situația: Schimbare de Domeniu sau Repositionare Profesională

Cerere de Demisie în Cazul Schimbării Domeniului de Cariere:

Stimate [Numele Șefului sau Responsabilului HR],

Prin prezenta, doresc să vă aduc la cunoștință decizia mea de a demisiona din poziția mea actuală la [Numele Actualului Loc de Muncă], începând cu data de [data efectivă a demisiei].

Am luat această decizie în urma unei schimbări de direcție în cariera mea, având în vedere noile direcții pe care le explorez în domeniul [Noul Domeniu]. Îmi doresc să vă mulțumesc pentru suportul continuu și pentru oportunitatea de a lucra în cadrul acestei echipe remarcabile.

Sper la înțelegerea dvs., și sunt deschis să discutăm orice detaliu suplimentar.

Cu respect,

[Numele Tău]

3. Situația: Plecare din Motive Personale sau Familie

Cerere de Demisie în Cazul unor Motive Personale sau de Familie:

Stimate [Numele Șefului sau Responsabilului HR],

Cu regret, vă informez prin prezenta că doresc să demisionez din poziția mea actuală la [Numele Actualului Loc de Muncă], începând cu data de [data efectivă a demisiei].

Această decizie a fost luată din considerente personale și de familie, și am luat-o cu greutate. Sunt recunoscător pentru susținerea și înțelegerea pe care am primit-o de la [Numele Companiei] în timpul șederii mele aici.

Vă rog să acceptați scuzele mele și să știți că am apreciat colaborarea în timpul petrecut la [Numele Companiei].

Cu respect,

[Numele Tău]

Nota: Indiferent de situație, este important să programăm o întâlnire cu superiorul sau responsabilul de resurse umane pentru a discuta personal despre decizia noastră și pentru a rămâne profesioniști pe toată durata procesului de demisie. O cerere de demisie bine redactată contribuie la menținerea relațiilor profesionale și la păstrarea unei reputații pozitive.

Daca doresti sa descarci un model demisie sau sa afli mai multe despre redactarea aceteia intra pe : Https://modele-curriculum.com