Cutremur pe piaţa media din România. Vedeta ştilor Antena 1, Andreea Berecleanu a demisionat ieri, după zece ani de stat la pupitrul Observatorului. Gurile rele spun că vedeta tv a fost forţată să demisioneze pentru a-i face loc Alessandrei Stoicescu care după o pauză de zece ani, doreşte să revină la pupitrul principalului jurnal de ştiri al Antena 1.

„Am stat 17 ani in Antena 1 pentru ca nu am fost constransa in vreun fel. Astazi drumurile noastre se despart. Nu voi accepta situatii impuse. Sunt prezentator de stiri de 27 de ani, sunt un jurnalist respectat atat de colegii de breasla cat si de catre public tocmai pentru ca nu am dezamagit, sunt un om corect si onest. Pot sa dau si amanunte despre alegerea mea de a pleca dar cred ca viata trebuie sa-si urmeze cursul, la fel si profesia mea. Voi fi alaturi milioanelor de oameni cu dragoste si respect mereu, sub diferite forme, si va multumesc pentru toti acesti ani. Multi dintre voi, asa cum mi-ati spus oficial pe retelele mele de Social Media sau in studiile de piata, dar si pe strada, fata in fata, ma considerati un prieten al familiei dv si un jurnalist cu credibilitate. Ba mai mult, aceia dintre dv care nu erati telespectatori ai Antena 1, ati ales Observatorul de dragul meu. Aceasta incredere inseamna enorm pentru mine. Asa cum nu ma dezic de principiile mele, nu ma voi dezice nici de voi! Ne vom intalni, cu siguranta! Cu dragoste, a voastra, Andreea ❤️„, este mesajul postat de Andreea Berecleanu pe pagina sa de facebook.

Publicaţia ELLE scrie că Berecleanu a plecat de la Antena 1 pentru că i s-ar fi cerut să se implice în emisiuni cu tematică politică.

Dacă privesc inainte, am alegeri și planuri mai interesante decât politica editorială a unui grup dintr-o stație tv. Și când voi ieși mâine dimineață pe stradă, știu că pot privi pe oricine în ochi. Mi-am croit atât de corect și curat drumul acesta profesional din ultimii 30 de ani, încât am încotro. Acest „încotro” este generic. Dar e cel mai important”, a declarat Andreea Berecleanu exclusiv pentru ELLE.

Imediat, Antena 1 a emis un comunicat de rpesă prin care anunţă modificări majore la Observator dar şi faptul că Alesandra Stoicescu revine la pupitrul ştirilor de la ora 19.00

„Noua identitate este un nou pas în cadrul unui amplu proces care a început prin refacerea întregii redacţii de ştiri a Antena 1 odată cu preluarea în întregime de către Antena Group a producţiei Observator şi a presupus inclusiv mutarea într-un nou sediu. Toate acestea au reprezentat paşi esenţiali în dezvoltarea Observatorului urmând ca, încă din această primavără, să devină o platformă de news 360 de grade ce va include producţii TV, on-line dar şi aplicaţii“, se arată în comunicatul transmis.

Cu o carieră de peste 25 de ani în mass-media, Alessandra Stoicescu este unul dintre cei mai  mai cunoscuţi jurnalişti din România. Timp de 16 ani s-a aflat la pupitrul Observatorului, având în acelaşi timp şi rolul de Corespondent Special în cazul celor mai importante evenimente externe din acea perioadă: atentatele teroriste din 11 septembrie de la New York, criza economică din 2008, alegerile prezidenţiale din SUA, moartea lui Michael Jackson. Începând cu anul 2010 a fost realizator şi moderator Antena 3 pentru News Magazine, 100 de minute şi „Q&A“.