Război pe față între Ponta și Dragnea, ruptura este ireversibilă. Fostul premier, Victor Ponta, a anunțat că își scrie demisia în alb din PSD. Se zvonește că Ponta rupe o parte din PSD și ALDE și fac un nou partid.

Eu intenționez în continuare un singur lucru, în mod special: să îmi spun opinia. Spre exemplu, să spun că pierdem timpul cu discuția asta despre Europa pentru că domnul Iohannis va vota cum zice Germania (…) De asemenea, vreau să spun ce cred despre partea economică. Eu nu cred că poți susține măsuri sociale, dacă nu merge economia, Am mărit și eu ceva salarii la viața mea, ca să zic așa. Toți vrem să mărim salariile și eu îmi doresc un salar mai mare, dar problema este să avem de unde plăti acele salarii. Eu sper ca Guvernul PSD și guvernul Grindeanu să aibă succes cum am avut noi, să aibă bani de pensii și salarii. Deocamdată, dați-mi voie să fiu speriat! Măririle se poate face, trebuie să ai și bani să le faci. Dacă deranjez, am văzut că deranjez, de aceea o să-i trimit domnului Dragnea, știți că eu nu vreau să mă dea nimeni afară din partid. Îi trimit domnului Dragnea demisia mea în alb și când îl supăr foarte tare, o semnează. Nu pot la vârsta asta să mai tac din gură despre lucruri pe care le-am văzut, pe care le știu. Susțin în continuare guvernul Grindeanu, îndemn în continuare oamenii să voteze PSD, cum am făcut și anul trecut. Nu conspir cu nimeni și m-au amuzat foarte poveștile astea care îi plac foarte tare lui Liviu. Ultima dată când am vorbit la telefon cu domnul Dragnea a fost anul trecut în decembrie, când el credea că mă întâlnesc cu Bănicioiu, cu Teodorovici ca să conspirăm. M-am filmat cu telefonul și i-am arătat că sunt la 3000 de kilometri, iar apoi i-am zis să nu mai creadă toți nebunii”, a declarat Victor Ponta.

Fostul lider al PSD a declarat că nu mai există nicio relație între el și Liviu Dragnea și a explicat că nu a mai vorbit cu actaulul lider PSD, la telefon, din decembrie anul trecut.

”Eu nu mai vreau să tac! Dacă cineva este deranjat de asta, rămân eu un independent și vă rog să nu mai dați ceea ce spun eu (…) Eu vreau ca toți colegii mei să rămână în PSD, nu să vină după mine. Nu, nu mai există! Domnul Dragnea e politician și trebuie să spună da. Eu nu mai sunt politician și voi spune nu, nu mai există. Fiecare cu problemele domniei sale, eu vă spun cu ce mă ocup și pe urmă îi voi supăra pe unii”, a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta nu are încredere în măsurile de creștere a salariilor inițiate de Guvernul Grindeanu și Coaliția PSD-ALDE.

Liviu Dragnea a spus că nu va activa demisia în alb a lui Ponta și a făcut apel la calm și implicare în PSD.

Se zvonește că Ponta va pleca din PSD cu o parte importantă de membri și că va rupe membri și din ALDE alături de Daniel Constantin și împreună vor face un nou partid politic.