Din Thailanda la X Factor! După ce s-a scăldat în ape tumultoase în show-ul „Temptation Island – Insula iubirii” de la Antena 1, Andreea Ienciu sau Deea vrea la X Factor.

Focoasa brunetă s-a prezentat la audițiile cu juriul și a mărturisit că visează să fie pe scenă și să aibă o carieră în muzică: „Îmi doresc din tot sufletul să devin un artist și mi se pare că X Factor e ceea ce am eu nevoie. Sunt cântăreț amator și-mi doresc din suflet să evoluez”, a spus ea. Vineri seara la Antena 1 Deea nu a obținut doar 3 DA din partea juriului, ci și propunerea de a face o trupă alături de un alt concurent din show, orădeanul George Balog.

Deși foarte emoționată și nu în cea mai bună formă, Deea a mărturisit la X Factor că speră ca toate momentele nefericite prin care a trecut în ultima perioadă să nu îi afecteze prestația și să poată obține trei DA din partea juriului. Aceasta a venit la audiții la scurt timp după moartea tatălui său, care în urmă cu un an fusese operat la inimă, și a recunoscut că nu vrea să se lase dărâmată de aceste clipe grele: „Acum trebuie să muncesc și mai mult. Anul ăsta ne-am făcut ziua împreună, eu am făcut 25, el 50. Și mi-a spus că e obosit. M-a rugat să nu plâng, nu-i plăcea să mă vadă că plâng sau că cedez, ci voia să fiu puternică. Apoi a făcut infarct”, povestește printre lacrimi Deea. La X Factor aceasta a ales să cânte o piesă care să exprime toate aceste stări. Iar jurații au fost ferm convinși că ea va face echipă bună cu George Balog, concurentul din Oradea căruia îi spuseseră deja că merge mai departe cu condiția să intre într-o trupă. Nașul Horia Brenciu s-a ținut de cuvând și a adus astfel în concursul X Factor o nouă trupă formată din Deea și George, pentru care caută și nume.

George Balog are 23 de ani, este din Oradea și este crupier. A stat 12 ani în Spania, dar s-a întors acasă convins că aici își poate face un drum, o carieră. Este foarte atașat de bunica lui, cu care locuiește și cu care a și venit la X Factor. Cu o apariție de dur, dar un suflet sensibil, George și-a spus povestea pe scena show-ului, poveste care se regăsește și pe tatuajele care îi acoperă trupul, iar juriul a avut un verdict clar: George va merge mai departe doar dacă acceptă să facă parte dintr-o trupă. „Ești exact ce trebuie într-o trupă. Îți lipsește o fată. Ești de acord să intri într-o trupă?”, l-a întrebat Delia. Iar răspunsul acestuia nu a întârziat să vină, George fiind bucuros că are șansa să meargă mai departe la X Factor.

Robin Hood de Brașov, pe numele lui Ionuț Cătălin Constantin, a reușit vineri seară să îi facă pe cei trei jurați să cânte cu el și a ridicat sala în picioare. Cu un look spectaculos, cu o mustață ce îi dă un aer de personaj de poveste și înarmat cu o chitară, concurentul i-a câștigat pe toți cei prezenți, astfel că momentul său a binedispus pe toți. „E cel mai vesel interactiv moment de până acum”, i-a spus Horia Brenciu bucuros. „Bravo, măi băiatule”, l-a felicitat și Ștefan Bănică. La fel de apreciată a fost și prestația unei tinere din Nigeria, Andrea Obi Nkemsika, studentă la Medicină la Arad, care a oferit un moment inedit de gospel și rap și care i-a adus trei DA. Claudia Șuteu din Brașov a mizat pe talentul ei și pe pianul care i-a adus aprecierea juriului și un loc în următoarea etapă.

Paul Bătinaș, un elev din Brașov, l-a făcut aseară pe Horia Brenciu să exclame: „Ferice de acel antrenor care te va avea!” De altfel, toți cei trei jurați au aplaudat în picioare interpretarea lui Paul și l-au copleșit cu laude. Tânărul le-a povestit acestora că după ce termină orele, muncește ca DJ sau face karaoke. Viața nu a fost deloc generoasă cu el, tatăl său a murit de cancer pe când Paul era doar un copil. Avea șase ani când a învățat să îi facă tatălui injecții cu morfină, pentru că mama era nevoită să meargă la muncă, iar el rămânea acasă cu tatăl bolnav. Paul a povestit că tatăl său a fost un om violent și nu de puține ori și-a văzut mama bătută. Toate astea l-au călit și l-au făcut să înțeleagă că trebuie să își susțină mama cât de mult poate. Acum are și o trupă și încearcă să împace școala cu pasiunea pentru muzică și cu munca.

Tot la categoria juniori, vineri seara jurații au fost foarte impresionați de talentul Xeniei Chitoroagă, o puștoaică de 14 ani din Chișinău care a uimit sala cu vocea ei. „Senzațional! La vârsta ta… interpretarea ta a fost pentru mine extraordinară. Bravo!”, i-a spus Ștefan Bănică. Toate laudele și cei trei DA obținuți au făcut-o pe Xenia să prindă curaj, să creadă în talentul ei și să uite de răutățile colegilor pe care le îndură zi de zi la școală.

Un moment cu totul și cu totul exploziv pe scena X Factor a aparținut vinei seară trupei Twins. Ruxandra și Beatrice sunt gemene, au 43 de ani, dar arată ca la 20, cântă de când se știu și sunt nepoatele părintelui Galeriu. Frumoasele brunete au povestit juriului că trupa lor, Twins, are concerte în toată lumea și că vor să arate că au factorul X și că merită să ajungă în competiție. Delia, Horia Brenciu și Ștefan Bănică au fost imediat cuceriți de energia și voia bună pe care cele două le emană, de optimismul și umorul de care ele dau dovadă. Cele două surori au povestit pe scena X Factor că au început să cânte de mici, mai ales că mama lor cânta, la rândul ei, iar ele au crescut practic în culisele teatrelor. Au mers la Școala Populară de Artă, la clasa Mihaela Runceanu, apoi, treptat, au început să fie invitate la emisiuni TV. Își amintesc că pe vremea aceea li se spunea Chip și Dale, după celebrele personaje de desene animate, tocmai pentru că erau foarte vorbărețe și mereu cu zâmbetul pe buze. Ruxandra și Beatrice au povestit că bunicul lor, cunoscutul părinte Galeriu, nu a fost niciodată deranjat de cariera pe care ele și-au ales-o, deși în ziarele vremii se scria că faptul că apar pe scenă este o dezonoare pentru numele familiei din care provin. Cu toate acestea, bunicul nu a fost nicio clipă împotriva meseriei pe care ele au ales-o din pasiune. Trupa lor a susținut numeroase concerte de-a lungul celor 20 de ani de existență, din Japonia și China, până în Dubai și Europa. Cu un look modern și o energie care nu ține cont de vârstă, gemenele i-au cucerit pe toți prin prezența lor, uimindu-i pe cei din sală atunci când au mărturisit că au 43 de ani. Momentul lor i-a convins pe jurați și au primit cei trei DA care le duce mai departe în show.

Și trupa Hello s-a bucurat de cei trei DA la X Factor, iar momentul lor inspirat de anii 50 și finalizat cu un sărut pe scenă le-a adus susținerea juraților. Cocoon, fostul concurent din sezonul trecut care a fost în echipa Deliei, a revenit vineri seara pe scena X Factor, nu în calitate de concurent, ci ca surpriză pentru un aspirant la concursul de la Antena 1. Andrei Rezmiveș a mărturisit că este fan Cocoon, iar jurații i-au făcut acestă surpiză: să fie pe aceeași scenă cu cel pe care îl admiră. Bucuroasă să își revadă și asculte discipolul, Delia i-a spus concurentului că mai are multe de învățat, astfel că Andrei nu a primit votul de încredere al juriului. Nici pentru Natalia Jemna, o basarabeancă de 25 de ani, seara de vineri nu a fost cu noroc. Deși idolul ei, Ștefan Bănică, i-a spus că este foarte frumoasă, că seamănă cu Olivia Newton John în tinerețe, acesta a fost foarte dur în aprecierea interpretării ei și răspunsul a fost NU.

paul batinas