Skip to content

Declaraţii şocante făcute de Ministrul Sănătaţii, după ce a privatizat sistemul de urgenţă

Victor Costache, alias Ministrul Polisano, după ce a emis acte de ministru pentru a favoriza clinica privată la care este angajat, şochează cu o nouă declaraţie. Ministru Costache compară românii cu maşinile şi îi trimite să-şi facă „CASCO pentru sănătate”, dacă vor să beneficieze de servicii medicale.

După ce a dat acte pentru clinica Polisano unde lucrează „pro bono” pe 4500 euro pe lună, pentru munca „în timpul liber în weekend – miercurea”, Victor Costache, după ce a privatizat sistemul medical de urgenţă prin Ordonanţă de Ugenţă, spune că românii să îşi facă abonament privat de sănătate gen CASCO, dacă vor să fie trataţi „gratuit” la spitalele private unde ajung pentru urgenţe.

Declaraţiile halucinante au fost făcute la Realitatea Plus, în cadrul emisiunii „Jocuri de Putere”.

Victor Costache a fost întrebat despre privatizarea serviciilor de sănătate din România, dar și despre posibilitatea ca toți românii să aibă acces la tratament fără coplată.

Victor Costache: Am prorogat acest fenomen de un an pentru a reuşi să ne creăm şi noi un sistem de abonamente sau de asigurări de sănătate la care să se poată subscrie pentru a evita să scoateţi din buzunar aceşti bani.

Moderator: Până atunci va trebui să îmi fac un abonament la o clinică privată, spuneţi?

Victor Costache: Nu vă faceţi un abonament la o clinică privată. În toată Europa există asigurări complementare de sănătate, ceea ce face ca orice cetăţean european, când are o problemă de sănătate neprevăzută să nu scoată o avere din buzunar.

Moderator: Vestea bună e că nu vom plăti această coplată, dar vom plăti suplimentar la sănătate, o asigurare….

Victor Costache: De aceea se numesc complementare. Plătiţi numai dacă vreţi. Nu vă impune nimeni. Ca la maşini.

Aşadar, doar românii care au bani de CASCO, se vor putea trata la spitalele private, chiar dacă ajung la urgenţă.

Ministrul a recunoscut că cei cu bani vor fi mai bine trataţi, la om „e ca la mașini”, a declarat acesta, la Realitatea PLUS. Mai clar: toți șoferii își fac RCA, doar cei care își permit plătesc și CASCO.

Această declaraţie vine la câteva zile după ce în cadrul unei conferinţe de presă , susţinută la Ministerul Sănătăţii, Victor Costache a spus că în spitalele din România se „moare inutil”.

Statul este excedat pe toate domeniile, după cum ne-a semnalat şi UE. Un pacient din doi, în România, mor în spitalele noastre inutil. Avem prea mulţi pacienţi în prea puţine spitale”, a spus Costache.

Urmare aprivatizării serviciilor medicale de urgenţă, cu siguranţă românii vor „muri util” în spitalele private, căci bani de CASCO pe sănătate, nici că vor avea majoritatea dintre ei.