”Homosexualii pot să fure și să cumpere copii”, este declarația halucinantă făcută de senatorul PNL, Leon Dănăilă.

Neurochirurgul Leon Dănăilă este împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, argumentând că doar cuplurile heterosexuale pot să facă copii, în vreme ce „un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziţioneze pe alte căi”.

„Eu sunt pentru căsătoriile de sex opus, heterosexuale. Eu aşa am învăţat, eu sunt de la ţară. Eu n-am pomenit la mine homosexuali. Eu aici am auzit. N-am pomenit aşa ceva. Heterosexualii, ei dau naştere la copii, pot să facă copii. Un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziţioneze pe alte căi. Să-i înveţe să devină tot aşa, sau femeile care sunt de acelaşi sex care vor să se căsătorească între ele, sau doi bărbaţi. Pe mine m-a frapat un singur fapt: domnule, un bărbat se îndrăgosteşte de alt bărbat. El e homosexual. Dar de ce unul este îmbrăcat ca femeie şi unul ca bărbat? Domnule, ia-ţi o femeie dacă îţi plac femeile, de ce îl îmbraci ca femeie? Lasă-l tot ca bărbat dacă îţi plac bărbaţii. Eu asta nu pricep, mintea mea nu poate să priceapă. Nu, una e femeie, ălalalt e bărbat. Asta nu pricep. Îmbracă-i pe amândoi bărbaţi. Îţi plac bărbaţii? Poftim!”, a declarat Leon Dănăilă pentru news.ro.

Leon Dănăilă a mai spus că, în opinia sa, legiferarea drepturilor minorităţilor sexuale ar fi un semn de regres al societăţii.

Eu, dacă am fost în Statele Unite şi am avut burse, cunosc că acolo sunt şi lesbiene şi fel de fel. A fost legiferat să se căsătorească între ele. Dar e o minoritate, totuşi. Dă societatea înapoi, după părerea mea. Eu am mai spus o dată şi o repet că nu sunt de acord cu căsătoriile între persoanele de acelaşi sex”, a conchis senatorul PNL.

Gabriel Diaconu, psihiatru, spune că s-a obișnuit întrucâtva cu „năstrușniciile omului politic Leon Dănăilă”, „dar  – ca medic – protestez față de intoleranța dublată de ignoranță ale doctorului Dănăilă în privința drepturilor minorităților sexuale, dar mai ales față de sintagma că „homosexualii pot doar să cumpere copii„.

Vânzarea sau cumpărarea de copii sunt fapte penale, nicidecum apanajul vreunei minorități. Homosexualitatea este o variantă normală de predilecție a sexualității atât la om, cât și alte specii, una care nu are de a face cu fertilitatea, deci ablilitatea de a concepe. Și da, o persoană gay are drept de adopție, înfiere sau luare în grijă a unui copil. Să înțelegem că cei peste 50 de mii de copii adoptabili în România sunt un fel de turmă la iarmaroc?Finalmente, că omul sau politicianul, sau medicul Dănăilă pot fi iertați de homofobie, membrul Parlamentului Dănăilă ar face bine să își ceară scuze că, în 2017, în vreme ce toată lumea se învârte spre incluziune și acceptare socială, domnia sa face proba unei minți ale cărei candelă arde la feștila altui secol. Am zis arde? Pardon. Am vrut să zic pâlpâie”, scrie Gabriel Diaconu, pe pagina Facebook.