Donald Trump ameninţă că va retrage licenţele a două mari televiziuni americane, cunoscute în toată lumea, pe potiv că difuzează ştiri false despre el.

Trump le-a pus gând rău televiziunilor NBC şi CNN, avertizând aceste companii media şi alte reţele de televiziune care difuzează informaţii nefavorabile cu retragerea licenţelor de emisie.

„Fals @NBCNews a fabricat o ştire că aş fi vrut multiplicarea de zece ori a arsenalului nuclear american. Pură ficţiune, fabricată pentru a calomnia. NBC = CNN!Date fiind toate Ştirile False difuzate de NBC şi de alte reţele de televiziune, când ar fi momentul potrivit să le fie contestate licenţele? Este foarte rău pentru ţară!„, a reacţionat Donald Trump prin Twitter.

Tweetul lui Trump vine ca răspuns la un articol scris de NBC în care se spunea că preşedintele SUA a vrut să sporească de zece ori arsenalul nuclear american după ce a asistat la un briefing şi a vazut un slide care arăta o scădere a arsenalului balistic din anii 1960 încoace. Articolul cita trei oficiali care s-ar fi aflat în încăpere atunci când Trump a făcut comentariile respective.

NBC News a relatat că Rex Tillerson l-a numit pe Donald Trump „imbecil” şi că preşedintele SUA a propus în iulie suplimentarea în mod substanţial a arsenalului atomic american. Donald Trump a catalogat informaţiile drept „ştiri false”.