Decizie scandaloasă luată de Grindeanu. A numit un securist în Guvern

Sorin Grindeanu bagă în mod oficial, pe față, SRI în Guvern. ”Concediat” în 8 martie de Iohannis, Generalul de brigadă din cadrul SRI, Gabriel Stătescu, a fost numit pe 13 martie, consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al Primului Ministru al României.

E oficial, Serviciul Român de Informații are om în Guvernul Grindeanu. După ce și-a pus șef de cabinet un ofițer de la DIPI, Grindeanu se mai înconjoară de un ofițer de astă dată de la SRI.

Pe 13 martie, primul ministru a semnat ordinul de numire a lui Gabriel Stănescu în funcția de consilier de stat în cadrul echipei de lucru a Primului Ministru. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Pe 8 martie, Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a lui Gabriel Stătescu, măsură luată la propunerea actualului director al SRI, Eduard Hellvig.

El a condus Directoratul de comunicații și tehnologia informației (UM 0296) a SRI, care, potrivit unor surse din cadrul serviciului, se ocupa cu monitorizarea online şi de reţeaua de comunicaţii a SRI .

În baza Protocolului dintre SRI şi Ministerul Public, încheiat în 2009, Directoratul coordona punerea în executare mandatele de monitorizare a comunicaţiilor online a suspecţilor de corupţie, aflaţi în investigaţia DNA.

Gabriel Stătescu a fost un apropiat al lui Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI Eduard Hellvig, la rândul său trecut în rezervă în urma scandalului vacanţelor petrecute în străinătate în compania lui Sebastian Ghiţă. Coldea este cel  care l-a numit în funcţia de sef al Directoratului de comunicaţii si tehnologia informatiei. Gradul de general de brigadă cu o stea i-a fost acordat de către fostul preşedinte Traian Băsescu, în data de 23 martie 2011, împreună cu alţi cinci ofiţeri SRI.

Premierul l-a numit şef de cabinet pe Alexandru Chirilă. El este fostul său consilier de pe vremea când Sorin Grindeanu era preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. DeBanat.ro scrie că acum 20 de ani, Alexandru Chirilă a lucrat la DGIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne.ș